lv
0VO6KHj3OCzvZi35uho4dE3fzpGKUdc7ygL2UJ3G
2168752

Lauksaimnieki par spēcīgā negaisa postījumiem var ziņot LAD mobilajā lietotnē

Lauksaimnieki par spēcīgā negaisa postījumiem var ziņot LAD mobilajā lietotnē

Pēc 7.augustā pieredzētajiem negaisiem, kas nodarījuši postījumus vairākos Latvijas reģionos, ir nepieciešams apzināt esošo situāciju lauksaimniecības nozarē krusas un negaisa skartajos novados, tādēļ no šodienas lauksaimnieki par spēcīgā negaisa postījumiem varēs ziņot Lauku atbalsta dienesta (LAD) mobilajā lietotnē, informēja dienestā.

Informāciju par postījumiem lauksaimnieki varēs iesniegt līdz 25.augustam LAD mobilās lietotnes autorizētajā versijā.

Lauksaimnieki LAD aicināti iesūtīt attēlus un īsu aprakstu par bojāto lauksaimniecības tehniku, infrastruktūru un cietušajiem sējumiem, attiecīgi norādot kultūru un tās apjomu hektāros.

Detalizēta informācija par dienesta mobilo lietotni un tās izmantošanas iespējām ir skatāma tīmekļvietnes sadaļā "Mobilā lietotne".

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.

LETA jau rakstīja, ka pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

Kariņa piedāvātās ministru maiņas mērķis esot sapurināt partnerus

Valdošās koalīcijas saglabāšanai piedāvātās atbildības jomu pārdalīšanas mērķis ir sapurināt politiskos partnerus, nevis kritizēt kādu konkrētu ministru darbu, intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ar savu piedāvājum...

Bļugers Rīgā izrāda Stenlija kausu ar savu vārdu

Latvijas hokejists Teodors Bļugers šodien Rīgā izrādīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempiona trofeju jeb Stenlija kausu.

Trofeja tiks izrādīta Rīgas Biržas muzejā, Doma laukumā, plkst.16. Pasākums norisināsies apmēram divas stundas un tajā piedalīsies ...

Krievijas ebreju «Gada cilvēks» kļuva par Nacionālā teātra viesrežisoru

Teātra direktors Vītols stingri ievēro valsts valodas politiku.


Nacionālais teātris uzaicināja strādāt Latvijā slaveno Krievijas režisoru Dmitriju Krimovu (1954).

Kā noskaidroja "VS.LV", Krimova kungs vairākkārt saņēmis Krievijas teātra balvu "Zelta mas...



Komentāri