lv
Z6iwMHjf85VBTDDpjy1PSUUre8IcTFM24JCTXfYT
2168553

Bļugers Rīgā izrāda Stenlija kausu ar savu vārdu

Bļugers Rīgā izrāda Stenlija kausu ar savu vārdu

Latvijas hokejists Teodors Bļugers šodien Rīgā izrādīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempiona trofeju jeb Stenlija kausu.

Trofeja tiks izrādīta Rīgas Biržas muzejā, Doma laukumā, plkst.16. Pasākums norisināsies apmēram divas stundas un tajā piedalīsies arī pats Bļugers.

Bļugera iepriekš pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" finālsērijā ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", izcīnot Stenlija kausu pirmo reizi kluba vēsturē.

Latvijas uzbrucējs Stenlija kausa izcīņas finālsērijā nepiedalījās, bet kopumā izslēgšanas spēlēs laukumā devās sešos mačos, kuros tika pie diviem (1+1) punktiem un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pusmēnesi pēc Stenlija kausa izcīnīšanas Bļugers, kuram pēc sezonas bija neierobežoti brīvā aģenta statuss, nonāca Vankūveras "Canucks" paspārnē.

Līdz šim Stenlija kausā bija iegravēts tikai viena Latvijas hokejista vārds - 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" par čempionu kļuva Sandis Ozoliņš.

Krievijas ebreju «Gada cilvēks» kļuva par Nacionālā teātra viesrežisoru

Teātra direktors Vītols stingri ievēro valsts valodas politiku.


Nacionālais teātris uzaicināja strādāt Latvijā slaveno Krievijas režisoru Dmitriju Krimovu (1954).

Kā noskaidroja "VS.LV", Krimova kungs vairākkārt saņēmis Krievijas teātra balvu "Zelta mas...

Kā Krievija «uz mūžīgiem laikiem» atteicās no pretenzijām uz Latvijas teritoriju
Latvijas un Padomju Krievijas miera līgums kļuva par pamatu attiecību veidošanai arī pēc neatkarības atgūšanas. Krievija gan apšauba tā spēkā esamību.
Krievija palaiž kosmosa zondi uz Mēnesi

Krievija piektdien palaida kosmosa zondi "Luna-25" uz Mēnesi, veicot pirmo šāda veida misiju 47 gadu laikā.

Nesējraķete "Sojuz" ar zondi startēja no jaunā Vostočnija kosmodroma Amūras apgabalā plkst.9.10 pēc vietējā laika (plkst.2.10 pēc Latvijas laika)...



Komentāri