lv
G47fj9jeMm0fUJ5G05lQqkokJESeEhXWvmgo8Elf
2168552

Krievijas ebreju «Gada cilvēks» kļuva par Nacionālā teātra viesrežisoru

Krievijas ebreju «Gada cilvēks» kļuva par Nacionālā teātra viesrežisoru

Teātra direktors Vītols stingri ievēro valsts valodas politiku.


Nacionālais teātris uzaicināja strādāt Latvijā slaveno Krievijas režisoru Dmitriju Krimovu (1954).

Kā noskaidroja "VS.LV", Krimova kungs vairākkārt saņēmis Krievijas teātra balvu "Zelta maska", kā arī saņēmis Krievijas Ebreju kopienu federācijas balvu "Gada cilvēks".

Viņa tēvs, teātra režisors Anatolijs Efross, piekrita vadīt populāro Maskavas Tagankas teātri pēc tam, kad tā veidotājs Jurijs Ļubimovs pirms 40 gadiem PSRS vajāšanas dēļ palika Rietumos.

Lieli radoši panākumi gaidāmi no Krimova kunga Rīgā.

Tā televīzijas intervijā paziņoja Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols.

"Dmitrijs Krimovs, kas pilnībā ir norobežojies no Putina asiņainā režīma, atklāti ir iestājies pret Putina politiku un pret karu Ukrainā. Viņš vairs nedzīvo Krievijā, viņš ir aizbraucis prom no Krievijas. Viņš ir viens no spilgtākajiem teātra režisoriem, es varētu pat teikt, pasaules mērogā. Un viņš iestudēs savu autordarbu, kas sauksies “Pīters Pens. Sindroms”. Mēģinājumi jau šobrīd notiek. Nākamajās sezonās mēs piesaistīsim arī citus spilgtus viesrežisorus".

Acīmredzot iestudējums Krimova režijā būs valsts valodā.

Kā Vītola kungs solīja, uz ekrāna teātra zālē, kur tiek rādīti subtitri, tagad būs uzraksti tikai latviešu un angļu valodā.

Medijos izskanēja informācija, ka Nacionālā teātra viesrežisors Krimovs apceļo pasauli ar Izraēlas pasi. ASV dzīvo arī ​​Krimova dēls.

Krišs Ziverts

Kā Krievija «uz mūžīgiem laikiem» atteicās no pretenzijām uz Latvijas teritoriju
Latvijas un Padomju Krievijas miera līgums kļuva par pamatu attiecību veidošanai arī pēc neatkarības atgūšanas. Krievija gan apšauba tā spēkā esamību.
Krievija palaiž kosmosa zondi uz Mēnesi

Krievija piektdien palaida kosmosa zondi "Luna-25" uz Mēnesi, veicot pirmo šāda veida misiju 47 gadu laikā.

Nesējraķete "Sojuz" ar zondi startēja no jaunā Vostočnija kosmodroma Amūras apgabalā plkst.9.10 pēc vietējā laika (plkst.2.10 pēc Latvijas laika)...

FM: Preču eksporta kritums turpināsies arī nākamajos mēnešos

Negatīva preču eksporta dinamika fiksēta jau trešo mēnesi pēc kārtas, tādējādi šā gada pirmajā pusgadā preču eksporta vērtība bija par 4,5% mazāka nekā attiecīgajā laikā periodā pirms gada, un sagaidāms, ka jūnijam līdzvērtīgs kritums turpināsies arī n...



Komentāri