lv
NZEP7QIIAEjrDsLGoPQcWUq6BcVEsih00LzXaG5O
2158864

Upēs daudzviet kāpis ūdens līmenis

Upēs daudzviet kāpis ūdens līmenis

Lielā daļā Latvijas upju nedaudz paaugstinājies ūdens līmenis, straujāk tās kāpis valsts vidienē, kur bijuši stiprākie nokrišņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Latgalē, kā arī Vidzemes austrumu un ziemeļu daļā nav reģistrēts straujš ūdens kāpums upēs, vietām ūdens līmenis nav paaugstinājies nemaz, vien Laucesā, dienvidos no Daugavpils, ūdens kāpa par pusmetru, patlaban tas pazeminās.

Vairumā Kurzemes upju ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma paaugstinājies par 5-30 centimetriem.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums - par vairāk nekā metru - konstatēts Zemgales upē Bērzē pie Līvbērzes. Lielupē nokrišņu un vēja dēļ novērotas ūdens līmeņa svārstības pusmetra intervālā.

Misā pie Lielveisiem ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma cēlies par pusmetru. Mazajā un Lielajā Juglā ūdens bija kāpis attiecīgi par 45 un 65 centimetriem, trešdien tas pazeminās, un līdzīga situācija novērota Ogres upē.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros galvenokārt ir +17..+22 grādi, jūrā - no +11..+13 grādiem vietām Rīgas līča dienvidu un rietumu piekrastē līdz +17..+19 grādiem Ziemeļvidzemes piekrastē un atklātā jūrā.

Rīgā atzīmēs gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām

Baltkrievu kopiena Latvijā šodien plkst.19 rīkos gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, atzīmējot trešo "gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām" un vardarbīgās protestu apspiešanas, informēja biedrībā "FreeBe...

Latvijas basketbolisti Eiropas U-16 čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar Spāniju

Latvijas basketbolisti šodien Skopjē Eiropas kadetu čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar Spāniju.

Mačs sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to varēs vērot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "YouTube" kanālā.

D grupas mačos Latvija...

Rinkēvičs apmeklēs Valsts policiju, bet pirms tam tiksies ar Kariņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien plkst.14 apmeklēs Valsts policiju, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Paredzēts, ka apmeklējuma laikā valsts pirmā persona tiksies ar Valsts policijas vadību un pārrunās aktuālos Valsts policijas izaicinājum...



Komentāri