lv
rOlPF1VbIIkzhJuh3WNhuEWrkX3W7U9guyGWvzdD
2158252

Rinkēvičs apmeklēs Valsts policiju, bet pirms tam tiksies ar Kariņu

Rinkēvičs apmeklēs Valsts policiju, bet pirms tam tiksies ar Kariņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien plkst.14 apmeklēs Valsts policiju, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Paredzēts, ka apmeklējuma laikā valsts pirmā persona tiksies ar Valsts policijas vadību un pārrunās aktuālos Valsts policijas izaicinājumus.

Tāpat apmeklējuma laikā plānota tikšanās ar Valsts policijas darbiniekiem, kā arī Operatīvā vadības centra, Valsts policijas ekipējuma, transportlīdzekļu un speclīdzekļu apskate.

Taču pirms vizītes policijā - plkst.10 Rīgas pilī - Rinkēvičs tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Nedēļas sākumā pēc koalīcijas sanāksmes premjers žurnālistiem norādīja, ka patlaban turpinās sarunas ar esošajiem un citiem potenciālajiem partneriem, un informāciju par to rezultātu tiks sniegta, kad būs "gala skaidrība".

Tā Ministru prezidents komentēja finanšu ministra, sava partijas biedra Arvila Ašeradena Latvijas Radio sacīto, ka valdības vadītājs šonedēļ nāks klajā ar paziņojumu par koalīcijas paplašināšanās procesu. Ministru prezidents norādīja, ka politiķi iekļausies citā iepriekš minētajā termiņā, kas ir augusta vidus.

Valdības vadītājs akcentēja, ka politiskās sarunas par koalīcijas paplašināšanu tika sāktas, lai dinamiskāk varētu strādāt pie viņa nosauktajām prioritātēm. Kariņš arī uzsvēra, ka valdība turpina pilnvērtīgi strādāt.

Kā ziņots, premjers jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Patlaban valdošajā koalīcijā strādā "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Ministru prezidents Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam gan NA un AS iebilst.

LDz Cargo izsolīs 24 kravas vagonus. Kāda ir sākumcena?

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmums SIA "LDz Cargo" šodien izsolē piedāvās iegādāties 24 kravas vagonus ar 90 000 eiro sākuma cenu.

Tā liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Attiecīgie kravas vagoni ir izslēgti no inventāra par...

Pirmās instances tiesa noraida "TV Rain" prasību atcelt NEPLP uzlikto sodu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien noraidīja SIA "TV Rain" ("Doždj") prasību atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, ar kuru "TV Rain" uzlikts sods 4000 eiro apmērā par latviešu valodas celiņa nenodro...

Uzstādīts jauns Latvijas debašu rekords

Latvijas Skolu debašu izlase iekļuvusi Pasaules Skolu debašu čempionāta astodaļfinālā, uzstādot jaunu Latvijas debašu rekordu, informēja Latvijas Skolu debašu izlases treneris Kristofers Kārlis Krūmiņš.

Šogad Latvijas Skolu debašu izlasi čempionātā pār...



Komentāri