lv
VJDvCuj8nfMsXsnhobMW0lGSG1JiSMybErHxJGDa
2157432

Uzstādīts jauns Latvijas debašu rekords

Uzstādīts jauns Latvijas debašu rekords

Latvijas Skolu debašu izlase iekļuvusi Pasaules Skolu debašu čempionāta astodaļfinālā, uzstādot jaunu Latvijas debašu rekordu, informēja Latvijas Skolu debašu izlases treneris Kristofers Kārlis Krūmiņš.

Šogad Latvijas Skolu debašu izlasi čempionātā pārstāvēja četri jaunieši no Latvijas - Karlīna Jansone, Patriks Žilinš, Gerda Galdiņa un Andrejs Freibergs. Jauniešus šajā procesā vadījuši un dalībai čempionātā gatavojuši trīs treneri - pieredzējis universitāšu debatētājs Sems Huans, kā arī Krūmiņš un Henriks Bērmanis.

Pasaules Skolu debašu čempionāts šogad notika Hanojā, Vjetnamā, un par čempionāta uzvarētājiem tika kronēta ASV Skolu debašu izlase. Pēc trīs gadu pārtraukuma šis ir pirmais Pasaules Skolu debašu klātienes čempionāts - pandēmijas periodā trīs čempionāti tika rīkoti neklātienes formātā.

Pasaules Skolu debašu čempionāts ir augsta līmeņa debašu sacensības, kas kopš 1988.gada ik gadu pulcē skolas vecuma debatētājus. Latvijas Skolu debašu izlase čempionātā pēc ilgāka pārtraukuma piedalās kopš 2018.gadā.

KEM: Ir būtiski turpināt darbu arī pie klimata risku mazināšanas

Ņemot vērā pastāvošo sinerģiju starp siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju samazināšanu un oglekļa dioksīda piesaistes palielināšanu un klimatnoturības veicināšanu, ir būtiski turpināt darbu arī pie klimata risku mazināšanas, teikts Klimata un enerģētikas...

Celtics īpašnieks: Porziņģis ceļas un krīt par komandu

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis izvēlējās spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bostonas "Celtics" un vēlas kļūt par NBA čempionu, intervijā laikrakstam "The Boston Globe" saka Bostonas vienības īpašnieks Viklifs Grausbeks.

Ja...

Finanšu ministrija izteikusi prognozes par inflāciju gada nogalē

Atbilstoši Finanšu ministrijas (FM) prognozēm šā gada augustā gada inflācija būs nedaudz zem 6%, savukārt gada nogalē inflācija sasniegs 3% līmeni, pavēstīja FM pārstāvji.

Šā gada jūlijā gada inflācija turpināja samazināties. Jaunākie Centrālās statisti...



Komentāri