lv
oMKiS9kSvLNyTL5FGPEUW6y31HrcHNAD3lzSLnXf
2147365

Miris latviešu kinooperators Zalcmanis

Miris latviešu kinooperators Zalcmanis

Miris latviešu kinooperators, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Goda profesors Kalvis Zalcmanis, liecina paziņojums LKA mājaslapā.

Zalcmanis dzimis 1940.gada 14.decembrī Mazsalacā un miris 82 gadu vecumā.

Viņš strādāja Rīgas kinostudijā un bija operators aktierfilmai "Motociklu vasara", kā arī vairāk nekā 50 dokumentālajām filmām.

No 1993.gada līdz 2006.gadam Zalcmanis strādāja LKA, kur izveidoja un vadīja TV un video operatora mākslas apakšprogrammu, un bija ilggadējs Ekrāna un teātra mākslas katedras vadītājs.

Par nopelniem Latvijas valsts labā 2000.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. 2010.gadā Zalcmanim piešķirts LKA Goda profesora nosaukums.

Vairums mūsdienu Latvijas vidējās un jaunākās paaudzes operatoru ir Kalvja Zalcmaņa audzēkņi, atzīmē LKA.

PNB banka cenu aptaujā pārdod Winergy elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumu

Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators cenu aptaujas veidā pārdod SIA "Winergy" elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumus, liecina sludinājums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Administrators piedāvā iegādāties elektroenerģijas izcelsmes a...

Latvijas komandām neveiksmīgas spēles «Top» līgā

"Livonia" un "Miesnieku" komandas svētdien piedzīvoja zaudējumus Lietuvas un Latvijas regbija-15 čempionāta jeb "Top" līgas otrajās spēlēs.

"Livonia" viesos ar rezultātu 15:29 (3:17) atzina Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja" pārākumu, bet "Miesnieki" mājās ar...

Skujiņš izcīnījis augsto 8. vietu PČ grupas braucienā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Glāzgovā izcīnīja augsto astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā, kamēr par čempionu kļuva nīderlandietis Matjē van der Pūls, kuram titulu izcīnīt neliedza piedzīvotais kritiens pēdējā aplī.

Tikmēr ...



Komentāri