lv
f3ysBMt1MIBCGe4Tpnf7OkPona1fc9zdXSGeApLp
2147193

PNB banka cenu aptaujā pārdod Winergy elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumu

PNB banka cenu aptaujā pārdod Winergy elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumu

Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators cenu aptaujas veidā pārdod SIA "Winergy" elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumus, liecina sludinājums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Administrators piedāvā iegādāties elektroenerģijas izcelsmes apliecinājumus par 23 981 megavatstundu par 2023.gada pirmajiem sešiem mēneši, kas iegūti no vēja elektrostacijām.

Cenas piedāvājuma iesniegšanas termiņš ir līdz 15.augusta plkst.17.

Aģentūra LETA vairākkārt ziņojusi par "PNB bankas" un "Winergy" miljonos mērāmo konfliktu. Savulaik "Winergy" un "PNB banka" noslēdza aizdevuma līgumus. Vēlāk starp "PNB banku" un "Winergy" izvērtās konflikts un sākās tiesvedības. Taču "Winergy" un "PNB banka" vienojās par visu strīdu izbeigšanu.

Par "Winergy" vienīgo īpašnieku 2016.gadā kļuva AS "PNB banka" piederošā AS "Norvik ieguldījumu pārvaldes sabiedrība".

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. Par bankas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Vigo Krastiņš.

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

Latvijas komandām neveiksmīgas spēles «Top» līgā

"Livonia" un "Miesnieku" komandas svētdien piedzīvoja zaudējumus Lietuvas un Latvijas regbija-15 čempionāta jeb "Top" līgas otrajās spēlēs.

"Livonia" viesos ar rezultātu 15:29 (3:17) atzina Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja" pārākumu, bet "Miesnieki" mājās ar...

Skujiņš izcīnījis augsto 8. vietu PČ grupas braucienā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Glāzgovā izcīnīja augsto astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā, kamēr par čempionu kļuva nīderlandietis Matjē van der Pūls, kuram titulu izcīnīt neliedza piedzīvotais kritiens pēdējā aplī.

Tikmēr ...

Pie Maskavas esot notriekts drons

Krievijas pretgaisa aizsardzība iznīcinājusi dronu, kas tuvojies Maskavai, svētdien paziņojis Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

"Šodien ap plkst.11 (plkst.10 pēc Latvijas laika) drons mēģināja sasniegt Maskavu. To iznīcināja pretgaisa ai...



Komentāri