lv
aSwpO5HHUqMeYiF8nntrun0Tcx2qhSQwugBZbQx1
2146140

Nerips izteicis domas par pretinieci pirms vēsturiskā fināla

Nerips izteicis domas par pretinieci pirms vēsturiskā fināla

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase savai pretiniecei Eiropas čempionāta finālā Francijai var tikt līdzi ātrumā, uzsver valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 56:53 guva panākumu pār Serbiju un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta finālu.

"Sižets pretējs tam, kāda bija ceturtdaļfināla spēle - šoreiz mums nācās atspēlēties, un to izdarījām. Mums šī bija pirmā Eiropas čempionāta pusfināla pieredze, varbūt tieši stresiņš bija vainīgs pie tā, ka spēles sākumā pieļāvām daudz kļūdu aizsardzībā un pirmajā ceturtdaļā serbietes brīvi staigāja pa mūsu soda laukumu. Piedevām bija epizodes, kad viņas guva grozu ar otro vai pat trešo metienu, savācot bumbas pie mūsu groza," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa teikto.

Treneris arī stāstīja, ka kļūdas pamazām tika novērstas, komanda darījusi savu darbu aizsardzībā un noturējusies līdz galotnei, kurā mača likteni izšķīra valstsvienības līdere Vanesa Jasa.

"Tagad ir daudz emociju, bet domas jau pievērstas finālspēlei. Francijas izlasi var raksturot kā spēka komandu. Ātrumā varam tikt viņām līdz, supergaru augumu nav, bet zem groziem būs darīšana ar izteiktu spēka spiedienu. Galvenais - lai pietiktu spēka," uzsvēra Nerips.

Dienu iepriekš ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolistes ar rezultātu 58:49 pārspēja Portugāli, iekļūstot labāko četriniekā pirmo reizi kopš 2010.gada.

Neripam darbā ar izlasi palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Lielākajai daļai Latvijas pilsonību ieguvušo ir vidējā izglītība (+VIDEO)

Tiek prognozēts, ka šogad naturalizēsies mazāk cilvēku nekā 1995.gadā.

Neskatoties uz sarežģīto Latvijas ārpolitisko situāciju un sabiedrības saliedētības problēmām, mūsu valsts naturalizācijas ceļā turpina palielināt pilsoņu skaitu.

Par to liecina Ties...

Pie kā pētījumos pievēršas kultūras mantojuma jaunie profesionāļi?

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) maģistra studiju programmas "Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija" absolventi savos maģistra darbos pievērsušies plašam jautājumu lokam, tostarp pārvaldības, aizsardzības un pieejamības jautājumiem, informēja...

Latvijas cietumos tiks veikta vērienīga ieslodzīto izpēte, top likumprojekts

Zinātnisko programmu mērķis ir nodrošināt sabiedrības drošību, notiesātajiem tiek garantēta personas datu drošība.

Latvijas labošanas iestādes gaida lielas pārmaiņas.

Likumprojekts "Grozījumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā" (turpmāk – projekts) izs...



Komentāri