lv
GmEsaQZebaG4AROZl4OsJ4rBSWqN4Euk2nll8BAn
2131330

Rīgā atzīmēs gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām

Rīgā atzīmēs gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām

Baltkrievu kopiena Latvijā 9.augustā plkst.19 rīkos gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, atzīmējot trešo "gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām" un vardarbīgās protestu apspiešanas, informēja biedrībā "FreeBelarus".

Latvijas baltkrievu apvienības "Supolka" rīkotajā gājienā piedalīsies baltkrievi, kuri pēc 2020.gada augusta protestiem sekojušā vardarbības viļņa raduši patvērumu Latvijā.

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta baltkrievu pilsoniskās sabiedrības centienus dzīvot brīvā, demokrātiskā un eiropeiskā Baltkrievijā bez Krievijas dominances.

9.augusts pasludināts par starptautisko dienu solidaritātei ar Baltkrieviju. Šajā dienā baltkrievi visā pasaulē rīkos akcijas, lai pievērstu uzmanību situācijai Baltkrievijā, atbalstītu baltkrievu brīvprātīgos cīnītājus Ukrainā un palīdzētu politieslodzītajiem un viņu ģimenēm.

LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 2020.gada 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko esot ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Cihanouska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

135 Latvijas cietumnieki novērtēti kā personas ar noslieci uz bēgšanu

No personām, kas šogad pirmajā pusgadā atradās ieslodzījuma vietās, 135 ieslodzītie novērtēti kā personas ar noslieci uz bēgšanu, informē Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Līdzīgi arī pērn 134 ieslodzītie novērtēti kā personas ar noslieci uz bēgšanu, ...

Augusta otrajā pusē slēgs satiksmi uz Rīgas HES tilta. Kā apbraukt?

Šā gada 23.augustā no plkst.20 līdz 24.augusta plkst.8 īslaicīgi tiks slēgta satiksme uz Rīgas HES tilta posmā no Salaspils rotācijas apļa līdz Daugmales rotācijas aplim, rekonstrukcijas darbu veikšanai,

Tā informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Satiksmes...

Izcirtīs 256 hektārus meža, lai būvētu industriālo parku. Dabasmīļi nemierā

Izcērtot lielu mežu platību, Augšdaugavas novadā iecerēts veidot industriālo parku – Saeima šādam solim jau devusi konceptuālu piekrišanu. Taču ar vides jomu saistītie pārstāvji aicina nesteigties pieņemt likumu un rosina sākotnēji veikt lokālplānojumu...



Komentāri