lv
muoN55qpimXYQjq99thHbBKrYVWQwJoOwxkXu1Cv
2124221

Latvija nosoda Krievijas lēmumu paturēt spēkā Kara-Murzam noteikto sodu

Latvija nosoda Krievijas lēmumu paturēt spēkā Kara-Murzam noteikto sodu

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda Krievijas varasiestāžu lēmumu paturēt spēkā opozicionāram Vladimiram Kara-Murzam noteikto 25 gadu cietumsodu, liecina ĀM ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

ĀM vērtējumā, šis ir "kārtējais pierādījums tam, ka mūsdienu Krievijā politiskās represijas ir daļa no ikdienas, kā tas bijis reiz pagātnē".

Jau vēstīts, ka Krievijā pirmā apelācijas tiesa atstājusi spēkā politiķim un sabiedriskajam darbiniekam Kara-Murzam piespriesto sodu - 25 gadus stingrā režīma kolonijā, vēsta vietējie mediji.

Kara-Murza ir notiesāts par valsts nodevību, tā dēvētajām viltus ziņām par armiju un piedalīšanos "nevēlamas organizācijas" darbībā.

"Maskavas pilsētas tiesas 17.aprīļa spriedums paliek nemainīgs," pirmdien nolēma apelācijas tiesa.

Opozicionārs savu vainu neatzīst un vajāšanu uzskata par politiski motivētu.

Kara-Murzas kolēģi uzskata, ka krimināllietas pret opozicionāru ir Kremļa atriebība par viņa sabiedrisko darbību.

Cita starpā opozicionārs bija viens no tiem, kas panāca Magņitska akta pieņemšanu, kas ASV liedz iebraukšanu un paredz aktīvu iesaldēšanu tiem Krievijas varas pārstāvjiem, kas ir atbildīgi par rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Vienotajā uzņemšanā augstskolās saņemts vairāk pieteikumu nekā pērn

Vienotajā uzņemšanas sistēmā šogad saņemts 10 391 pieteikums studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām, kas ir par 244 pieteikumiem vairāk nekā pērn, liecina informācija vienotajā uzņemšanas portālā.

Pēdējo trīs gadu laikā saņemto pieteikumu skaitam bij...

Kalniņa-Lukaševica izstāstījusi, kā mēs varam sadarboties ar Austrāliju

Latvija saskata iespēju sadarboties ar Austrāliju vēl ciešāk, tostarp Ukrainas karavīru apmācībā un to individuālā ekipējuma nodrošināšanā, šodien tikšanās laikā ar Austrālijas vēstnieku Latvijā Bernardu Džozefu Filipu sacīja Saeimas priekšsēdētāja bie...

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Pildegovičs palīdzēs Latvijas kandidatūrai

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs no 5.augusta pildīs Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieka-sekretariāta vadītāja amata pienākumus, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Diplomātisko un konsulā...



Komentāri