lv
Tf6Bvseu9qbuRAJZUxU3VVOh23SQbf3qzzre66UX
2123866

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Pildegovičs palīdzēs Latvijas kandidatūrai

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Pildegovičs palīdzēs Latvijas kandidatūrai

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs no 5.augusta pildīs Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieka-sekretariāta vadītāja amata pienākumus, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Diplomātisko un konsulāro dienestu Pildegovičs sāka 1994.gadā NVS valstu nodaļā kā galvenais speciālists. Vēlāk viņš ieņēma ĀM Āzijas un Āfrikas valstu nodaļas vadītāja, valsts sekretāra palīga un preses sekretāra amatus.

Pildegovičs no 2000. līdz 2006.gadam bija Valsts prezidenta padomnieks ārlietu jautājumos un no 2006. līdz 2007.gadam vadīja Valsts prezidenta kanceleju. Savukārt no 2007.gada līdz 2012.gadam Pildegovičs bija Latvijas vēstnieks ASV un Meksikā.

2012.gada jūlijā viņš tika iecelts par valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru. ĀM valsts sekretāra pienākumus Pildegovičs pildīja kopš 2013.gada maija. 2018.gadā pastāvīgā pārstāvja ANO Ņujorkā amatā Pildegovičs nomainīja vēstnieku Jāni Mažeiku.

Pildegovičs 1994.gadā absolvēja Sanktpēterburgas Valsts universitātes Austrumu fakultāti, no 1990. līdz 1991.gadam studējot ķīniešu valodu Pekinas svešvalodu institūtā. 1995.gadā Pildegovičs studēja diplomātijas specialitātē Stenforda universitātes Hūvera institūtā, savukārt no 1998. līdz 1999.gadam ārlietu dienesta specialitātē Oksfordas universitātē. Viņš pārvalda angļu, krievu un ķīniešu valodu.

10:0! Valmiera lepni soļo tālāk UEFA Konferences līgas kvalifikācijā

Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera" otrdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē sagrāva Sanmarīno "Tre Penne" un pārliecinoši sasniedza trešo kārtu.

Atbildes mačā "Valmiera" savā laukumā svinēja uzvaru ar 7:0...

Līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas

Līdzšinējais Latvijas vēstnieks Lietuvā, kādreizējais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas, informēja Ārlietu ministrijā.

Vēsturnieks Bērziņš 1990.gadā tika ievēlēts par Augstākās Padomes deputātu un balsoja par Latvij...

Indrašis pievienojas Čukstem Zviedrijas otrās līgas komandā Brynas

Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis karjeru turpinās Zviedrijas pēc spēka otrās līgas "HockeyAllsvenskan" komandā Jēvles "Brynas", informē klubs.

"Brynas" komanda, kuru pagājušajā nedēļā papildināja Latvijas aizsargs Kārlis Čukste, iepriekšējā sezonā pārsp...



Komentāri