lv
POXFtvSigntiKpTp30iI2iss4thyMMfwTePASWgm
2123688

Līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas

Līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas

Līdzšinējais Latvijas vēstnieks Lietuvā, kādreizējais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas, informēja Ārlietu ministrijā.

Vēsturnieks Bērziņš 1990.gadā tika ievēlēts par Augstākās Padomes deputātu un balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju, bija Latvijas Tautas frontes frakcijas vadītājs. Viņš bija starp partijas "Latvijas ceļš" dibinātājiem un vēlāk no šīs partijas tika ievēlēts par 5., 6. un 7. Saeimas deputātu.

Ārlietu ministra amatu Bērziņš ieņēma no 1999. jūlija līdz 2002. gada oktobrim.

Pēc politiķa karjeras beigām Bērziņš pildījis vēstnieka pienākumus dažādās valstīs, bijis arī Latvijas vēstnieks NATO. Vēstnieka Lietuvā pienākumus viņš pildīja no 2019.gada.

Patlaban Bērziņš ir 65 gadus vecs.

Viņš saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, Atzinības Krustu un Francijas Nacionālo Nopelnu ordeni.

Indrašis pievienojas Čukstem Zviedrijas otrās līgas komandā Brynas

Latvijas uzbrucējs Miks Indrašis karjeru turpinās Zviedrijas pēc spēka otrās līgas "HockeyAllsvenskan" komandā Jēvles "Brynas", informē klubs.

"Brynas" komanda, kuru pagājušajā nedēļā papildināja Latvijas aizsargs Kārlis Čukste, iepriekšējā sezonā pārsp...

Atklāts ārpus Rīgas reģistrētiem uzņēmumiem izsniegto kredītu īpatsvars

Līdz šī gada jūnija beigām uzņēmumiem, kas reģistrēti ārpus Rīgas, piešķirtais kredītu apjoms ir 39% no kopējā kredītu apjoma, informēja Finanšu nozares asociācijas (FNA) pārstāvji.

Šogad otrajā ceturksnī Latvijas bankās pieaudzis kopējais kredītportfel...

Pildegovičs kļūs par ANO DPLatvijas sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieku
Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs no 5. augusta pildīs Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē (DP) sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieka-sekretariāta vadītāja amata pienākumus, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).


Komentāri