lv
zDyIUn7WNPTzrh9lALKYCitsInOWe2ZvH2v4Qxot
2123867

Kalniņa-Lukaševica izstāstījusi, kā mēs varam sadarboties ar Austrāliju

Kalniņa-Lukaševica izstāstījusi, kā mēs varam sadarboties ar Austrāliju

Latvija saskata iespēju sadarboties ar Austrāliju vēl ciešāk, tostarp Ukrainas karavīru apmācībā un to individuālā ekipējuma nodrošināšanā, šodien tikšanās laikā ar Austrālijas vēstnieku Latvijā Bernardu Džozefu Filipu sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Austrālijas vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Kalniņa-Lukaševica sarunā pozitīvi novērtēja Latvijas un Austrālijas aktīvo divpusējo dialogu. "Mēs augstu vērtējam Austrālijas ieguldījumu Ukrainas atbalstam arī starptautiskās organizācijās un saskatām iespēju sadarboties vēl ciešāk, tostarp Ukrainas karavīru apmācībā un to individuālā ekipējuma nodrošināšanā," sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra Austrālijas un NATO ciešo dialogu reģiona un globālās drošības jautājumos. Puses norādīja, ka kopīgām, vispāratzītām vērtībām un vienotai izpratnei par demokrātiju un noteikumos balstītu starptautisko kārtību ir izšķiroša nozīme. NATO samita Viļņā lēmumi ir būtiski drošības situācijas uzlabošanai reģionā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Saeimas priekšsēdētāja biedre novērtēja Austrālijas nosūtītā eksperta dalību NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā, kā arī uzsvēra Austrālijas nozīmīgo lomu patiesas informācijas sniegšanā Indijas un Klusā okeāna reģiona partneriem par Krievijas izvērstā pilna mēroga karu un tā ietekmi globālā mērogā. Kalniņa-Lukaševica aktualizēja arī Krievijas propagandas un dezinformācijas centienus dažādos pasaules reģionos, uzsverot - jācīnās par katru balsi Ukrainas atbalstam ANO Ģenerālajā asamblejā.

Svarīga loma abu valstu tuvināšanā ir plašajai latviešu diasporai Austrālijā, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja biedre. Kalniņa-Lukaševica un vēstnieks pauda, ka Latvijas vēstniecības atvēršana Austrālijā veicina gan abu valstu divpusējās attiecības, gan dialogu ar citām reģiona valstīm, kā arī sniedz jaunas iespējas sadarbībai ekonomikā, kultūrā un citās jomās.

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Pildegovičs palīdzēs Latvijas kandidatūrai

Bijušais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs no 5.augusta pildīs Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieka-sekretariāta vadītāja amata pienākumus, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Diplomātisko un konsulā...

10:0! Valmiera lepni soļo tālāk UEFA Konferences līgas kvalifikācijā

Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera" otrdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē sagrāva Sanmarīno "Tre Penne" un pārliecinoši sasniedza trešo kārtu.

Atbildes mačā "Valmiera" savā laukumā svinēja uzvaru ar 7:0...

Līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas

Līdzšinējais Latvijas vēstnieks Lietuvā, kādreizējais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš noslēdzis diplomātiskā dienesta gaitas, informēja Ārlietu ministrijā.

Vēsturnieks Bērziņš 1990.gadā tika ievēlēts par Augstākās Padomes deputātu un balsoja par Latvij...



Komentāri