lv
viMyvYaeJGH0eJWbWD9UYa3sN8CqrdU2PRTct0ox
2107308

U-16 basketbolisti Baltijas kausa izcīņu sāk ar dramatisku zaudējumu igauņiem

U-16 basketbolisti Baltijas kausa izcīņu sāk ar dramatisku zaudējumu igauņiem

Latvijas U-16 vīriešu basketbola piektdien ar dramatisku zaudējumu Igaunijas kadetiem sāka Rīgā notiekošo Baltijas kausa izcīņu.

"Daugavas sporta namā" notiekošo turnīru latvieši sāka ar zaudējumu 59:62 (14:18, 10:13, 18:15, 17:16).

Latvijas izlases pēdējā uzbrukumā Adrians Andijs Andževs no sānu līnijas piespēlēja Renāram Jasānam, kurš pēc caurgājiena panāca neizšķirtu 59:59. Igauņiem palika pāris sekundes un līdz ar pamatlaika finālsvilpi Kaurs Kennerts Tomanns realizēja tālmetienu, izraudams uzvaru.

Andževam šajā spēlē bija 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas, tāpat 11 punktus guva guva Jasāns, desmit punktus pievienoja Markuss Sipko, bet septiņi punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Ralfam Rudusānam.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pazīstamā Igaunijas basketbolista un tagad trenera Gerta Kullamē dēls Olivers, bet 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Tomannam.

Sestdien latvieši tiksies ar Lietuvu, bet svētdien - ar Vāciju.

Pagājušajā nedēļā Latvijas kadeti Turcijā aizvadīja pārbaudes turnīru, kurā ar 71:78 piekāpās vienaudžiem no Turcijas, ar 54:81 piedzīvoja neveiksmi pret Vāciju un ar 69:79 atzina Beļģijas pārākumu.

Visas četras komandas gatavojas Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram, kas no 5.līdz 13.augustam norisināsies Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē. Eiropas meistarsacīkstēs Latvija grupu turnīrā spēkosies ar Serbiju, Grieķiju un Poliju.

Latvijas U-16 vīriešu izlases kandidāti:

Adrians Andževs, Gunārs Grīnvalds (abi - Madrides "Real", Spānija), Markuss Sipko, Markuss Toms, Ričards Zariņš, Rojs Kolbums (visi - "Bertānu Valmieras basketbola skola"), Helmuts Petrovičs (Badalonas "Joventut", Spānija), Rihards Ivanovs, Renārs Jasāns, Roberts Freidenfelds (visi - "Rīga"/"Centrs"), Enzo Ābele, Iļja Kurucs (abi - "Rīga"/"Basketbola klase"), Ralfs Rudusāns, Toms Birste, (abi - "Rīga"/DSN), Markus Berkolts ("Cēsis"), Jānis Kalniņš ("Rīga"/"Jugla").

5 augstskolass Latvijā izstrādā un pielāgo jaunus tiešsaistes kursus (+VIDEO)

Lai ieviestu digitalizācijas iniciatīvas studiju kvalitātes uzlabošanai, piecas augstākās izglītības iestādes Latvijā šobrīd izstrādā un pielāgo vairāk nekā 40 tiešsaistes mācību kursus, kas līdz 2023.gada decembrim tiks integrēti studiju procesā proje...

Pārbaudīt sevi pret basketbola lielmeistariem – līderu iztrūkums paver iespēju citiem aizsargiem
Viena cilvēka neveiksme var kļūt par kāda cita lielo iespēju. Latvijas basketbola izlases kontekstā šis teiciens šoreiz attiecināms uz aizsargu pozīcijām, jo lieli brīnumi Riharda Lomaža un Jāņa Strēlnieka nopietno traumu rehabilitācijas procesā nenoti...
Lauma Tuča: Kur ir kopiena, kad saskaramies ar izdegšanu un vardarbību skolā?
Pēdējos piecus gadus strādāju ciešā sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un izglītības iestādēm, nodrošinot datu analīzi un konsultācijas par izglītības kvalitātes un labbūtības jautājumiem, balstoties datos, kas gūti, aptaujājot gan skolotājus, gan skolē...


Komentāri