lv
6JvjOA0fc2MrnzoRuAIiulFoEhxXalWnydLAXfQL
2088956

Malkas cenas vasaras periodā nav būtiski mainījušās

Malkas cenas vasaras periodā nav būtiski mainījušās

Malkas cenas vasaras periodā nav būtiski mainījušās un saglabājušas stabilitāti, aģentūru LETA informēja meža izsoļu sistēmas Latvijā "E-silva" pārstāvji.

"E-silva" pārstāvji skaidro, ka kurināmās koksnes cena savu zemāko punktu sasniedza maijā. Tostarp jūnijā apses malkas cena saglabājās līdzvērtīga pēdējo mēnešu cenām - 50 eiro par kubikmetru.

Vienlaikus uzņēmumā uzsver, ka situācija varētu mainīties, tuvojoties rudens un ziemas mēnešiem, kad mājsaimniecības un ražotāji sāks gatavoties jaunajai apkures sezonai. Pieprasījums pēc kurināmās malkas varētu pieaugt un kurināmās koksnes cena varētu pakāpeniski piedzīvot kāpumu.

Tāpat "E-silva" eksperti informē, ka gan priedes un egles, gan bērza papīrmalkas augstākā cena jūnijā turpināja kristies.

Salīdzinot ar maiju, bērza papīrmalkas augstākā cena samazinājās par 10,8% jeb no 65 eiro par kubikmetru līdz 58 eiro par kubikmetru. Savukārt, priedes un egles papīrmalkas augstākā cena pazeminājās no 62 eiro par kubikmetru līdz 58 eiro par kubikmetru, jeb par 6,5%.

"E-silva" ir meža izsoļu platforma. "E-silva" uzturētājs ir Latvijas pilna servisa meža apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Forest Mentor Group".

"Forest Mentor Group" apgrozījums 2022.gadā bija 866 575 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2021.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes un bija 60 704 eiro.

Kompānija "Forest Mentor Group" reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Silva Šnikere (90%) un Normunds Valts Štolcers (10%).

Radīto zaudējumu segšanai valstī pieteikušies 256 augļu un ogulāju darzi (VIDEO)

Lauksaimniekam ir gan pašam jāveic foto fiksācija, gan izmantojam satelītu, gan ir pārbaudes uz vietas.

Šis pavasaris ir bijis nesaudzīgs Latvijas dārziem, kur audzē ogas un augļus. Lai nepaliktu bez mūsu zemes augļiem, valsts sniedza palīdzību nelaimē ...

CSP: darbu mīlošie Latvijas iedzīvotāji arvien retāk ir rindā uz pabalstiem

Tomēr viltīgs bezdarbs izpaužas dažādos veidos.

Kas notiek ar nodarbinātību Latvijā, kad analītiķi izsauc trauksmi par krīzes parādībām tautsaimniecībā? Izrādās, ka viss nemaz nav tik slikti.

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 5,...

Likvidēs Rīgas 46.pasta nodaļu

Saistībā ar telpu nomas līguma izbeigšanos un klientu klātienes apmeklējumu skaita kritumu augusta beigās tiks likvidēta Rīgas 46.pasta nodaļa Kalnciema ielā un daļai šīs nodaļas līdz šim apkalpoto adrešu tiks mainīts pasta indekss, informēja VAS "Latv...



Komentāri