lv
WSprxQ3Jwl4BSXigcE5dANrHaz0eSSzk4Dvfx31p
2074351

Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk... Aktieri runā par Vimbu

Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk... Aktieri runā par Vimbu

“Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk, bet tam ir jāpaliek pie mums,” tā par bijušo Latvijas nacionālā teātra vadītāju Jāni Vimbu, kurš netika atkārtoti ievēlēts direktora amatā, žurnālam “Privātā Dzīve” izteikusies aktrise Inga Misāne-Grasberga.

Nav noslēpums, ka bijušā izglītības un zinātnes ministra Māra Vītola iecelšana teātra direktora amatā bija pārsteidzošs lēmums, jo Vimba šo pozīciju ieņēma 2018. gadā un pārliecinoši sevi pieteica atkārtotam termiņam.

Izdevums aptaujājis teātra kolēģus vaicājot, ar ko bijušais vadītājs vērtētāju komisijai varēja neiepatikties.

Aktrise Inga Misāne-Grasberga, kas pēc 18 gadiem štatā darba attiecības ar Latvijas Nacionālo teātri pārtrauca šā gada sākumā, atzina:

“Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk, bet tam ir jāpaliek pie mums. Tomēr esam kultūrvide, tādēļ nevaram sākt “plunčāties” dubļos.

[..] Teātros pie vadības grožiem jābūt cilvēkiem, kuriem ir gaume, ideāli, augstas prasības pret ētiku, kultūru un arī cilvēciskām īpašībām. Uzskatu, ka visu parādīs darbi. Ir svarīgi, lai mēs cits citu spētu novērtēt, nevis tikai uzbruktu, pazemotu un nonivilētu. Teātra direktors ir svarīgs, jo viņš vada māju, kurā mīt aktieri. Bez tiem teātris nevar pastāvēt, un mēs taču zinām arī par iekšējiem klimatiem, kas ir svarīgi jebkurā vidē. Tas viss ir saistīts.

Droši vien žūrijā to arī ņēma vērā. Pieci gadi bija gana liels periods, kurā skatītājs varēja novērtēt Latvijas Nacionālo teātri, “gāžot to riņķī”. Katra sezona ir ļoti svarīga. Jaunā paaudze nāk, vecā aiziet, teātris nedrīkst šķērdēties ar laiku.”

Savukārt ilggadējais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga, kurš no teātra aizgāja 2018. gadā, kļūstot par Saeimas deputātu, pēc deputāta pilnvaru termiņa beigām bija iecerējis atgriezties teātrī.

Pagājušajā rudenī viņš stāstīja par iespējamu atgriešanos Nacionālajā teātrī. “Sainis, ko Jānis Vimba mēģināja pacelt, vienkārši bija viņam par smagu. Un tas viņā kaut ko salauza. Cerams, ka sabojātais kaut kad atjaunosies un viss atkal būs kārtībā,” uzsver Puga.

Staķim draud krānu skandāls? Lūdz KNAB pārbaudīt viņa lomu brīvkrānu iepirkumā

Rīgas domes (RD) frakcijas "Latvijas attīstībai" (LA) vadītājs Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīv...

Komandējumos Rīgas Izglītības komitejas vadītāja Geikina iztērējusi 5257,5 eiro

Visvairāk teologu interesē Rietumeiropas lielo pilsētu naktsdzīve.

Latvijas galvaspilsētas pašvaldības deputāti nekavējas tērēt daudzus tūkstošus eiro komandējumos, kuru jēga Rīgai ir ārkārtīgi apšaubāma. Par to liecina VS.LV rīcībā esošā informācija.

R...

Madonā nakts izskaņā pārspēts 21.jūlija aukstuma rekords

Piektdien līdz plkst.5 zemākā gaisa temperatūra valstī bija +5,1 grāds Madonā, kas ir jauns 21.jūlija aukstuma rekords šajā novērojumu stacijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pārējā valstī minimālā gaisa temper...



Komentāri