lv
eokHgWoHFixcDlUZFM4ac0sCfk0VjgwisTqQhKtq
2073960

Komandējumos Rīgas Izglītības komitejas vadītāja Geikina iztērējusi 5257,5 eiro

Komandējumos Rīgas Izglītības komitejas vadītāja Geikina iztērējusi 5257,5 eiro

Visvairāk teologu interesē Rietumeiropas lielo pilsētu naktsdzīve.

Latvijas galvaspilsētas pašvaldības deputāti nekavējas tērēt daudzus tūkstošus eiro komandējumos, kuru jēga Rīgai ir ārkārtīgi apšaubāma. Par to liecina VS.LV rīcībā esošā informācija.

Rīgas dome šobrīd pārdzīvo asu politisko nesaskaņu periodu, frakcijai "Progresīvie" rosinot samazināt divus galvaspilsētas vicemēra amatus - lai taupītu nodokļu maksātāju naudu.

Un šeit ir daži dati par deputātu braucieniem.

Laima Geikina, teoloģe, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja, frakcija "Par!/Progresīvie".

Katru gadu viņa apmeklē starptautiskās naktsdzīves konferences. 2021. gadā piedalījusies pasākumā Berlīnē (komandējuma budžets 1016,22 eiro), 2022. gadā Cīrihē (2277,77 eiro), 2023. gadā Londonā (1963,51 eiro).

Selīna Vancāne, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja, frakcija "Par!/Progresīvie". Viņai patīk klimata neitralitātes jautājumi. Lai to paveiktu, protams, bija jālido pāri Atlantijas okeānam uz Kanādas galvaspilsētu Toronto, lai apmainītos ar zināšanām par šo tēmu. Par 3284,36 eiro 2022.gadā.

Neatpaliek arī "Kods Rīgai" - jauna frakcija, kas izveidota uz bijušo "Konservatīvo" bāzes.

Vicemēre Linda Ozola šogad apmeklēja nozīmīgu pasākumu: tikšanās ar Telavivas pašvaldības pārstāvjiem un dalība Telavivas Jafas administratīvajā reģionā notiekošajā 17. starptautiskajā krīzes vadības konferencē “Inovācijas ārkārtas situāciju pārvaldībā". Par šo komandējumu Rīgas iedzīvotāji samaksājuši 4159,21 eiro.

Atsevišķa izdevumu pozīcija bija jau bijušā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa komandējumi, viņš šos izdevumus apstiprināja saviem spēkiem, kas nekādā gadījumā neatbilst labas pārvaldības principam.

Krišs Ziverts

Madonā nakts izskaņā pārspēts 21.jūlija aukstuma rekords

Piektdien līdz plkst.5 zemākā gaisa temperatūra valstī bija +5,1 grāds Madonā, kas ir jauns 21.jūlija aukstuma rekords šajā novērojumu stacijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pārējā valstī minimālā gaisa temper...

Nedēļu bez maksas varēs veikt C hepatīta vīrusa antivielu testu

Sagaidot Pasaules Hepatīta dienu, no šodienas līdz 28.jūlijam visās "Centrālās laboratorijas" filiālēs iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iespēju bez maksas veikt C hepatīta vīrusa antivielu testu, pavēstīja AS "Repharm" pārstāve Līga Ribkinska.

C hepat...

Būs arī krusa! Piektdien īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām līs intensīvi un kopā ar krusu un pērkonu, prognozē sinoptiķi.

Starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+22 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu ...



Komentāri