lv
udBGXkY9Wu2vxsHAJ9o7a1d7DEGaN9XgXY1oQf1g
2058019

Piešķir papildu finansējumu Latvijas Olimpiskajai vienībai

Piešķir papildu finansējumu Latvijas Olimpiskajai vienībai

No šī gada otrā pusgada tiks palielināts valsts budžeta līdzekļu apjoms augstas klases sasniegumu sportam, piešķirot papildu finansējumu Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem, treneriem un atbalsta personālam, kā arī palielinot pabalstu apjomu olimpiskajiem medaļniekiem, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāve Dace Gulbe.

Kopējais valsts finansējuma apjoma palielinājums, kas attiecas uz atlētu atbalstu un kvotu finansiālo palielinājumu, ir 814 000 eiro. No tiem 325 600 eiro ir kvotu palielinājums individuālo sporta veidu federācijām treniņu sacensību izdevumu segšanai, savukārt 488 400 eiro ir papildu finansējums pabalstiem Latvijas Olimpiskās vienības sportistiem, treneriem un atbalsta personālam. Līdz ar to zelta kvotas (kopskaitā - 38) apjoms no 32 000 eiro tiek palielināts uz 40 000 eiro, sudraba kvotas (kopskaitā - 72 ) - no 16 000 uz 20 000 eiro, savukārt bronzas (kopskaitā - 111) - no 8000 uz 10 000 eiro.

LOK prezidents Jānis Buks uzsver, ka valsts piešķirtais papildu finansējums ļauj sportistiem pārliecinošāk un mērķtiecīgāk gatavoties nākamā olimpiskā cikla gan vasaras, gan ziemas olimpiskajām spēlēm. "Īpaši jāatzīmē, ka šīs ir ļoti pozitīvas ziņas mūsu vadošajiem atlētiem tieši gadu pirms Olimpiskajām spēlēm Parīze," uzsver Buks.

Savukārt Olimpisko spēļu medaļniekiem atkarībā no iegūtas medaļas pabalsti tiek palielināti par 50% jeb zelta medaļniekiem (12 personas) - no 600 uz 900 eiro, sudraba medaļniekiem (16 personas) - no 450 uz 675 eiro un bronzas medaļniekiem ( 7 personas) - no 350 uz 525 eiro. Kopējais palielinājums ir 50 550 eiro.

Tāpat tiek piešķirts papildu finansējums Latvijas jaunatnes komandas startiem Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Mariborā, Slovēnijā, kas notiks no 23.jūlija līdz 29.jūlijam. Lai nodrošinātu komandas dalību un tās ekipējumu, tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi 68 650 eiro apmērā.

Otrdien mainīsies satiksmes organizācija uz Bauskas šosejas

Otrdien, 18.jūlijā, stāsies spēkā izmaiņas satiksmes organizācijā uz Bauskas šosejas (A7) 24.kilometrā aiz Saulgožu ciema, pie degvielas uzpildes stacijas "Virši", informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Satiksme Rīgas virzienā, kā līdz ...

Būs papildus vilcieni uz Prāta Vētras koncertu Liepājā

Saistībā ar grupas "Prāta vētra" koncertu Liepājā 22.jūlijā norīkots viens papildu vilciens no Rīgas uz Liepāju un viens no Liepājas uz Rīgu, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Vilciens no Rīgas Centrālās stacijas uz Liepāju izbrauks sestdien...

Lielākā daļa Latvijā naturalizēto ir krievi, liecina Ministru kabineta dati

Valsts pilsonības kandidātus pārbauda 13 tiesībsargājošās iestādes, apstiprinājumu veic valdība.


Neskatoties uz dažkārt karstajām diskusijām Latvijas sabiedrībā, uzņemšanas process mūsu valsts pilsonībā turpinās. Pagājušajā nedēļā pieņemts Ministru kabi...



Komentāri