lv
9C3cSNMWjdZQDvLxwKeLmSDXU7MrQWiFPh5c3BlI
2051014

Filtri tīrai elpošanai: Pierīgā attīstījās moderna rūpnieciskā ražošana (VIDEO)

Filtri tīrai elpošanai: Pierīgā attīstījās moderna rūpnieciskā ražošana (VIDEO)

Latvijas ražotne Olainē šī gada pavasarī kļuva par Eiropas galveno jeb «mates» rūpnīcu.

17 gadu laikā viņi izauguši par starptautisku uzņēmumu, kas nodrošina vairāk nekā 280 darba vietas Olainē. Tīrs gaiss ir priekšnoteikums tam, lai cilvēki justos labi, lai tehnika un vide funkcionētu nevainojami.

Latvijas ražotne Olainē šī gada pavasarī kļuva par Eiropas galveno jeb «mates» rūpnīcu, lai nodrošinātu pēdējo gadu globālās situācijas radīto augsto pieprasījumu pēc gaisa attīrīšanas filtriem, kuri nodrošina cilvēkiem visa pasaulē elpot tīru, no piesārņojumiem, baktērijām un vīrusiem attīrītu gaisu.

2023.gadā Latvijas rūpnīcā plānotas nozīmīgas investīcijas, paplašinot un izbūvējot ievērojami lielāku PDV ( Product&Development Center) jeb Produktu Izpētes laboratoriju, kuru papildinās jaunas testēšanas iekārtas ar iespēju pārbaudīt gatavos filtrus atbilstoši ISO 16890 prasībām.

Tāpat rūpnīcas paplašināšanās paredz jauna Clean Room ( telpa, kur tiek ražoti filtri ar īpaši augstiem sterilas vides parametriem) izveidi. Šeit tiks pilnveidota ražotne HEPA (High Efficiency Particle Absorption) jeb augstas efektivitātes daļiņu absorbcija (uzsūkšana) filtriem, kuru ražošana var notikt tikai sterilās telpās.

Šos filtrus izmanto farmācijas un mikroelektronikas ražotnēs, pārtikas un dzērienu ražošanā un veselības aprūpē - slimnīcu operācijas zāles.

«Šādu iespēju Latvijas ražotne ieguvusi ar mērķtiecīgu darbu, augstākās kvalitātes gala produkciju, kas tapusi, pateicoties īpaši kvalificētam personālam, sākot ar filtru montētāju, līdz laboratorijas darbiniekiem. Tāpat rūpnīcas produktivitātes rādītājs un galvenais veiksmes faktors ir droša un ilgtspējīga darba vide un augsti darba drošības standarti», - pauž Mattias Sparborns, firmas Eiropas operacionālais vadītājs.

Gaso no jūlija līdz augustam plāno remontēt dabasgāzes apgādes sistēmas

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" no jūlija līdz augustam plāno remontēt dabasgāzes apgādes sistēmu Jēkabpilī, Aizkrauklē, Bauskā un Vecumnieku pagasta Misā, informēja "Gaso" pārstāvji.

Siltie gada mēneši ir laiks, kad "Gaso" veic dažādus ...

Kaspars Daugaviņš: Valstij būtu jāgarantē izdienas pensijas izlases hokejistiem

Mazliet sāp, ka dalība, atvaļinājuma ziedošana, piedaloties 11 pasaules čempionātos Latvijas labā, nerezultēsies finansiālajā atdevē un sociālajās garantijās, intervijā LSM atzinis Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atzīst.

Daugaviņš ne...

2027. gadā Latvija pasaules tūrisma reitingā ieņems 50. vietu, informē EM

Valsts iekļuva to ceļojumu galamērķu pieciniekā, kurus visvairāk skāris karš Ukrainā.

Pašreizējais stāvoklis tūrisma nozarei ir augšupejošs, par spīti faktam, ka nozares pilnīgu atveseļošanos kavēja ģepolitiskais faktors – karadarbība Ukrainā un zaudēta...



Komentāri