lv
X8kOnNyUBs14RoKBrESlV2ON9wbyujW5NRIOkwE1
2051013

Gaso no jūlija līdz augustam plāno remontēt dabasgāzes apgādes sistēmas

Gaso no jūlija līdz augustam plāno remontēt dabasgāzes apgādes sistēmas

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" no jūlija līdz augustam plāno remontēt dabasgāzes apgādes sistēmu Jēkabpilī, Aizkrauklē, Bauskā un Vecumnieku pagasta Misā, informēja "Gaso" pārstāvji.

Siltie gada mēneši ir laiks, kad "Gaso" veic dažādus gāzes apgādes sistēmas rekonstrukcijas darbus Latvijas gazificētajos reģionos. Šīs rekonstrukcijas ir nepieciešamas, lai padarītu gāzapgādes sistēmu drošāku, kas ļautu to ekspluatēt arī turpmāk, skaidro kompānijā.

Jēkabpilī Pils rajona mikrorajonā, Viestura ielas mikrorajonā, Dārzu, Kārļa Skaubīša, Palejas, Rīgas ielas mikrorajonā, Neretas ielas mikrorajonā kopumā plānots rekonstruēt četrus kondensāta savācējus un 26 hidroslēgus.

Darbu veikšana notiks, sadalot mikrorajonus nosacītās daļās, lai pēc iespējas samazinātu atslēdzamo objektu skaitu un dabasgāzes pārtraukumu ilgumu.

Daļa no rekonstruējamajām ierīcēm tiks aizstāta ar mūsdienu pazemes noslēgierīcēm, lai iespējamo avārijas vai remontdarbu gadījumā būtu iespēja operatīvi atslēgt no gāzes apgādes konkrētu mikrorajona daļu, neskarot citus gāzes lietotājus.

Veicot minētos darbus, tiks pārtraukta gāzes apgāde daudzdzīvokļu māju patērētājiem, par ko lietotāji tiks brīdināti laicīgi pirms darbu uzsākšanas. Dabasgāzes pārtraukums plānots ne ilgāks par 48 stundām katram objektam.

Aizkrauklē, Maurēnu ielā, paredzēta skapjveida gāzes regulēšanas punkta (SGRP) rekonstrukcija. Darbi tiks veikti bez gāzes padeves pārtraukšanas Aizkraukles lietotājiem.

Savukārt "Gaso" Bauskas iecirknis veiks gāzesvadu ievadmezglu pārbūvi Misā, Vecumnieku pagastā, Bauskas novadā. Ievadu pārbūves laikā īslaicīgi (uz vienu darbdienu) tiks pārtraukta dabasgāzes padeve lietotājiem. Ievadu pārbūves mērķis - modernizēt gāzapgādes ievadmezglu, paaugstināt gazificējamā objekta drošību.

Tāpat tiks veikta gāzesvadu hidroslēgu pārbūve Bauskā Ceriņu ielā, Lāčplēša un Pionieru ielu krustojumā, Miera ielā, Zaļajā ielā un Salātu ielā.

Hidroslēgu pārbūves laikā, iespējams, īslaicīgi (uz vienu darbdienu) tiks pārtraukta dabasgāzes padeve lietotājiem, kā arī, iespējams, tiks ierobežota gājēju un satiksmes līdzekļu pārvietošanās.

Pirms darbu sākšanas iedzīvotāji tiks informēti par dabasgāzes padeves atslēgšanu.

"Gaso" ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bija 18,661 miljons eiro, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 44% - līdz 5,027 miljoniem eiro.

"Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī, un tās vienīgā īpašniece ir "Latvijas gāze".

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Kaspars Daugaviņš: Valstij būtu jāgarantē izdienas pensijas izlases hokejistiem

Mazliet sāp, ka dalība, atvaļinājuma ziedošana, piedaloties 11 pasaules čempionātos Latvijas labā, nerezultēsies finansiālajā atdevē un sociālajās garantijās, intervijā LSM atzinis Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atzīst.

Daugaviņš ne...

2027. gadā Latvija pasaules tūrisma reitingā ieņems 50. vietu, informē EM

Valsts iekļuva to ceļojumu galamērķu pieciniekā, kurus visvairāk skāris karš Ukrainā.

Pašreizējais stāvoklis tūrisma nozarei ir augšupejošs, par spīti faktam, ka nozares pilnīgu atveseļošanos kavēja ģepolitiskais faktors – karadarbība Ukrainā un zaudēta...

Bīstami! Drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem slēgts Ančupānu skatu tornis

No piektdienas drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem uz laiku nebūs pieejams Ančupānu skatu tornis pie Rēzeknes, informēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pārstāvji.

Ančupānu skatu tornis ir viens no kopumā astoņiem LVM veidotajiem un uzturētajiem lielaj...



Komentāri