lv
RenwtqpiVWmP8XXMHnSMP0F0ZacHPGJsBKhyNFwK
2050827

Bīstami! Drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem slēgts Ančupānu skatu tornis

Bīstami! Drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem slēgts Ančupānu skatu tornis

No piektdienas drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem uz laiku nebūs pieejams Ančupānu skatu tornis pie Rēzeknes, informēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pārstāvji.

Ančupānu skatu tornis ir viens no kopumā astoņiem LVM veidotajiem un uzturētajiem lielajiem skatu torņiem. LVM ik gadu uztur un regulāri uzrauga vairāk nekā 300 bezmaksas atpūtas vietas visā Latvijā un, ja nepieciešams, veic vajadzīgos remontdarbus to atjaunošanai.

LVM infrastruktūras objektu uzturēšanas vadītājs Kaspars Kristiņš skaidro, ka Ančupānu skatu tornis ir viens no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijas valsts mežos - tas ir 27,4 metrus augsts un izbūvēts Ančupānu kalna augstajā virsotnē, kas atrodas gandrīz 200 metrus virs jūras līmeņa. 2012.gadā celtais koka skatu tornis vienmēr bijis apmeklētāju iecienīts.

Iepriekšējā gadā pēc sertificēta būvinženiera tehniskās apsekošanas atzinuma norādījumiem tika veikti remontdarbi, bet šogad, veicot ikgadējo torņa tehnisko apsekošanu, atkārtoti ir fiksēti būtiski konstrukcijas bojājumi.

Dabā gājējiem arvien ir pieejama turpat pie Ančupānu skatu torņa esošā labiekārtotā atpūtas vieta ar nelielu dīķi, āra kamīnu un lapeni.

Šī gada tūrisma sezonā LVM veiks atjaunošanas un labiekārtošanas darbus vairākās atpūtas vietās, piemēram, atjaunos atpūtas vietu pie Čertokas ezera, Ragakāpas dabas taku, Dunikas purva laipas taku un citās.

Kovida ēras beigas: Lūk, kā pērn samazinājušies Perevoščikova ienākumi

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova ienākumi pagājušajā gadā, beidzoties Covid-19 pandēmijai, ir samazinājušies par 6173 eiro - no 67 271 eiro 2021....

Mēneša karstākā diena vietām noslēgsies ar pērkona negaisu

Svētdien Latvijā, pūšot mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27..+32 grādiem, līdz ar to šī būs mēneša karstākā diena, prognozē sinoptiķi.

Sākot no valsts rietumiem, mākoņu daudzums brīžiem palielināsies. Pēcpusdien...

Latvijas kausā futbolā tiks aizvadītas atlikušās četras astotdaļfināla spēles

"Atbildīgas spēles" Latvijas kausā futbolā šodien tiks aizvadītas atlikušās četras astotdaļfināla spēles.

Plkst.13 pēc spēka trešās līgas komanda PPK/"Betsafe" "Skonto" stadionā mājinieku lomā spēkosies ar virslīgas līdervienību "Riga".

Pārējās cīņās ti...



Komentāri