lv
BzRdrAcEZjGLh6pTycNW8VH8YEYvk6agx3ciBhiw
2051011

Kaspars Daugaviņš: Valstij būtu jāgarantē izdienas pensijas izlases hokejistiem

Kaspars Daugaviņš: Valstij būtu jāgarantē izdienas pensijas izlases hokejistiem

Mazliet sāp, ka dalība, atvaļinājuma ziedošana, piedaloties 11 pasaules čempionātos Latvijas labā, nerezultēsies finansiālajā atdevē un sociālajās garantijās, intervijā LSM atzinis Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atzīst.

Daugaviņš neslēpj, ka saņems pensiju par gadiem, kas nospēlēti Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet par Šveici gan nav skaidrības.

"Man šķiet, ja policistiem un armijas cilvēkiem ir kāda izdienas pensija, būtu pareizi, ka valsts atbalstītu arī augstākā ranga sportistus līdzīgā veidā. Proti, ja tu nospēlē gadus, pārstāvot valsti kādos augstākā ranga turnīros vai čempionātos, tas rezultētos arī finansiāli. Ne tikai kā gods.

Piemēram, ja tu nospēlē desmit pasaules čempionātos, tad tev tiek garantēta vidējā valsts pensija. Ja nospēlē vēl piecus gadus, tad pieliek vēl kaut ko klāt. Tad arī spēlētāji būtu gatavi ziedot sevi, zinot, ka ir valsts garantējums pēc tam. Tas būtu solīdi," uzskata hokejists.

Daugaviņam šis čempionāts, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja augstāko vēsturē panākumu – bronzu, bija vienpadsmitais, kurā viņš piedalījies. Latvijas izlasē viņš spēlējis arī trijās olimpiskajās spēlēs.

"Ja par to pienāktos valsts atbalsts, tad būtu drošības sajūta, ka tu nepaliksi pilnīgi bez nekā. Jo 45 gados hokejistam nāk ārā visas vecās traumas, daļa no hokejistiem paliek par tādiem pusinvalīdiem. Spēlējot dakteri ir pieejami katru dienu, bet tāpat – dzelži pa visu ķermeni, ceļi salauzti, klibi muskuļi...," norāda hokejists.

Daugaviņš atklāj: "Man jau tagad vienai rokai ir zaudētas 50% kustību, bet man nebūs nekādu sociālu garantiju, ka es varēšu to iet un ārstēt. No agras jaunības esmu bijis prom, man nekas nepienākas. Bet rūpes no valsts puses par to, ka sportistiem būtu atbalsts arī pensijas vecumā, būtu veids, kas cilvēkus motivētu iet un ziedot savu ķermeni lielajam sportam, pārstāvēt savu valsti. Ja izdodas izsisties līdz tam profesionālajam līmenim, kad ir jāizšķiras: iet tālāk pasaules līmeņa komandās vai nē, tad tā būtu motivācija."

2027. gadā Latvija pasaules tūrisma reitingā ieņems 50. vietu, informē EM

Valsts iekļuva to ceļojumu galamērķu pieciniekā, kurus visvairāk skāris karš Ukrainā.

Pašreizējais stāvoklis tūrisma nozarei ir augšupejošs, par spīti faktam, ka nozares pilnīgu atveseļošanos kavēja ģepolitiskais faktors – karadarbība Ukrainā un zaudēta...

Bīstami! Drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem slēgts Ančupānu skatu tornis

No piektdienas drošības apsvērumu dēļ apmeklētajiem uz laiku nebūs pieejams Ančupānu skatu tornis pie Rēzeknes, informēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pārstāvji.

Ančupānu skatu tornis ir viens no kopumā astoņiem LVM veidotajiem un uzturētajiem lielaj...

Kovida ēras beigas: Lūk, kā pērn samazinājušies Perevoščikova ienākumi

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova ienākumi pagājušajā gadā, beidzoties Covid-19 pandēmijai, ir samazinājušies par 6173 eiro - no 67 271 eiro 2021....



Komentāri