lv
Rr776V21wiO2SGRPGdIntGB1SI8k7Dfov0iLdDv0
2047975

LVM par 89 200 eiro atjaunos Dunikas purva taku

LVM par 89 200 eiro atjaunos Dunikas purva taku

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) šī gada tūrisma sezonā pa 89 200 eiro atjaunos Dunikas purva laipu taku LVM Dienvidkurzemes reģionā, liecina uzņēmuma publicētā informācija.

LVM brīdina, ka no trešdienas uz remontdarbu laiku taka apmeklētājiem būs slēgta. Kopumā 5,2 kilometra garās dēļu laipas takas remontdarbus veiks viena kilometra garā posmā. Darbu gaitā atjaunos laipu, takas sākumā nomainīs informācijas stendu un divus galdus un četrus solus turpat esošajā atpūtas vietā.

Kā skaidro LVM infrastruktūras objektu uzturēšanas vadītājs Kaspars Kristiņš, no koka gatavotie laipas dēļi purva vidē nolietojas ātrāk. Īpaši, ja laipa ir izbūvēta pārmitrā vietā, kur ir nepārtraukta saskare ar ūdeni.

"Arī remontdarbu veikšana purva vidē ir sarežģīta, jo nav iespējams izmantot transportu materiālu ievešanai, visi materiāli lielā attālumā jāienes vai jāievelk ar speciāli izveidotiem ratiem pa esošo laipu," norāda Kristiņš.

Viņš atzīmē, ka takas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz šī gada ziemai. Darbu uzsākšanu un izpildes termiņus ietekmē takas atrašanās īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kur ir noteikti darbu veikšanas ierobežojumi laikā no šī gada 1.janvāra līdz 31.augustam.

Dunikas purva pastaigu taka stiepjas pāri Tīrpurvam, sniedzoties līdz gandrīz pusotru gadsimtu vecajai Luknas skābaržu audzei, norāda LVM.

Jau ziņots, ka LVM pērn strādāja ar 566,612 miljonu eiro apgrozījumu un 242,193 miljonu eiro peļņu. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Grosbergai pasaules čempionātā orientēšanās sportā septītā vieta vidējā distancē

Latvijas sportiste Sandra Grosberga sestdien Šveicē pasaules čempionātā orientēšanās sportā izcīnīja septīto vietu vidējā distancē.

Grosberga 4,8 kilometrus ar 19 kontrolpunktiem veica 43 minūtēs un 14 sekundēs, uzvarētājai zviedrietei Tūvei Aleksandešo...

Latvijas uzņēmējiem mācīs, kā strādāt ar robotiem un mākslīgo intelektu (VIDEO)

Tuvākajos gados darba tirgū var veidoties "vienkāršo" strādnieku pārpalikums.

Otrdien, 18.jūlijā, plkst.14.00-16.00 Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) - aicina interesentus uz Atvērto durvju dienu, k...

Ārlietu ministrija: Zviedrija ir tuvākais NATO partneris

Zviedrija ir tuvākais NATO partneris, kas spēlē nozīmīgu lomu stabilitātes nodrošināšanā Baltijas jūras reģionā un Ziemeļu flangā, uzsvēra Ārlietu ministrijā.

Kā informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte, šonedēļ notikušais Viļņas samits bija nozīmīgs ...



Komentāri