lv
TypK5EESa9FENtEHjdukqSH9S8EGVTyItwSAdOl9
2045296

Smiltenē ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētki

Smiltenē ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētki

Šodien Smiltenē ar dažādiem pasākumiem turpināsies pilsētas svētki, informēja Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes mārketinga un komunikācijas speciāliste Zane Ērgle-Mežule.

Šodien ir svētku galvenā diena, kuru atklās jau plkst.8, kad cauri pilsētai brauks pūtēju orķestra sastāvs un notiks Smiltenes iedzīvotāju muzikāla modināšana.

No plkst.8 līdz plkst.14 Baznīcas laukumā norisināsies svētku tirdziņš, no plkst.8 līdz 13 Smiltenes bibliotēkas telpās būs iespēja gan aplūkot izstādes, gan piedalīties ģimeņu radošā nodarbē "Celies spārnos", gan fotografēties kopā ar Loti pie bibliotēkas ieejas.

Uz Tepera ezera saliņas tiks uzburta bērnu paradīze - no plkst.11 līdz 17 būs iespēja izklaidēties "Activepark" atrakcijās: mini golfs, loku šaušana, ūdens bumbas, "Orbitron". Plkst.13 būs ansambļa "Jēkabs ar vēl dažiem" koncerts, taču no plkst.15 līdz 16 - zīmējumu teātra izrāde "Trīs labas lietas" ar Vari Klausītāju un draugiem. Turpat varēs izbraukt ar kuģīti "Made Maria".

Smiltenes vecā parka āra lasītavā no plkst.12 līdz 15 varēs iepazīties ar "Green Palette" Šķiratlonu un piedalīties videi draudzīga dzīvesveida meistarklasēs.

Smiltenes Kultūras centrs piedāvā Smiltenes pilsētas svētkus svinēt arī Smiltenes Sarkanā Krusta slimnīcas pagalmā, kur plkst.15 notiks Kaspara Gulbja koncerts un dārza svētki aprūpes centra klientiem un tuviniekiem.

Sportisku azartu un asumu svētkiem piešķirs basketbola sacensības "Smiltenes pilsētas svētku trakums", kas norisināsies Smiltenes vidusskolas sporta laukumā, Dakteru ielā 27, no plkst.15 līdz 18. Šajās sacensībās notiks vairākas basketbola spēles, kurās savstarpēji spēlēs dažādu nozaru pārstāvji. Vienā no spēlēm sacentīsies Smiltenes novada domes deputātu komanda pret pašvaldības administrāciju. Būs arī spēle starp Smiltenes deju un Smiltenes koru kolektīvu pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem.

Turpat blakus bērniem būs iespēja izmēģināt dažāda veida sportiskas aktivitātes, un par to iegūt kādu gardu našķi. Mazajiem censoņiem, kuri vēl tikai mācās apgūt velosipēda vadīšanu, trenera uzraudzībā būs iespēja iemēģināt dažādas iekārtas, kuras simulē pilsētvidē sastopamus šķēršļus.

Daudzfunkcionālā sporta kompleksa "Teperis" stadionā visu dienu notiks veterānu futbola spēles, kurās pulcējas komandas no visas Latvijas.

Teātra mākslas cienītājiem jādodas uz Smiltenes Veco parku pie Brūža, kur no plkst.16-17.30 būs skatāma "DirtyDealTeatro" izrāde "Ēdenes dārzs".

Galvenā svētku svinēšana notiks Tepera ezera promenādē, sākot no plkst.11- 15 gardas izklaides un meistarklases piedāvās Elmārs Tannis.

Plkst.14 Tepera ezera promenādē atklās vides objektu "Smiltenes piena steķis" jeb dzeramā ūdens ņemšanas vietu, ko pilsētai dāvina piena pārstrādes uzņēmums AS "Smiltenes piens".

Savukārt plkst.15 tiks paziņoti konkursa "Dārza pērles" laureāti.

Dienas noslēgumā kā īpaša dāvana smilteniešiem un viesiem tiks piedāvātas vairāku populāru mūziķu uzstāšanās. Plkst.20 uz skatuves kāps šova "X-faktors" uzvarētāja, dziedātāja Grēta Grantiņa, plkst.21.30 - lielākā Latvijas hip-hop mūzikas apvienība "Kreisais krasts", plkst.23 uzstāsies Intars Busulis un Abonementa orķestris. No plkst.1 līdz 4 zaļumballē spēlēs grupa "Stradivari".

Visas pilsētas svētku aktivitātes ir bez maksas.

Latvijas šķēpmetējai Madarai Palameikai otrā vieta sacensībās Dublinā

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien Dublinā ieņēma otro vietu Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") kontinentālās tūres bronzas līmeņa sacensībās "Morton Games".

Palameikai ieskaitīti tika trīs nepāra metieni (50,43 - x - 57,...

No PSRS milža līdz 'čeburaškas' nojaukšanai – kas bija uzņēmums 'Radiotehnika' un vai pēc tā jāilgojas
Ražošanas apvienības "Radiotehnika" vēsture savā ziņā ir līdzīga citu padomju Latvijas industriālo milžu likteņa līkločiem – uzņēmuma pirmsākumi meklējami vēl brīvās Latvijas laikā, pēc padomju okupācijas "Radiotehnika" radās pēc vairāku iepriekš privā...
Sinhronizācija ar Eiropas elektrotīkliem iespējama 2025.gada sākumā

Baltijas valstis iepriekš vienojās 2025.gada beigās savus elektrotīklus desinhronizēt no Krievijas tīkliem un sinhronizēt ar kontinentālās Eiropas sistēmu, tomēr to būtu iespējams izdarīt 2025.gada sākumā, paziņoja Igaunijas Klimata ministrijas kancler...



Komentāri