lv
y6LoUaddsw0MYgZ1AFU4IWVjM7eLrbEx6NSKQaye
2036960

Pie Ministru kabineta notiks pikets pret Stambulas konvencijas ratifikāciju

Pie Ministru kabineta notiks pikets pret Stambulas konvencijas ratifikāciju

Partija "Suverēnā vara" šodien, plkst.9 rīkos piketu pie Ministru kabineta (MK) pret Stambulas konvencijas ratifikāciju, informēja partijā.

Šodien valdībā bija plānots skatīt likumprojekts par Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes konvencijai pret vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvenciju, bet jautājums no valdības darba kārtības izņemts, jo viena no koalīcijas partijām - "Apvienotais saraksts" (AS) - vēloties apstiprināšanai virzītajā dokumentā ieviest papildinājumus, tāpēc prasīts jautājuma skatīšanu pagaidām atlikt.

Kā liecina Labklājības ministrijas (LM) iesniegtais likumprojekts, konvenciju Latvijā plānots apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros "Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Tāpat konvencijai tiek piedāvāts pievienot no diviem teikumiem sastāvošu deklarāciju, kurā tiks uzsvērts, ka "Latvija uzskata, ka konvencijas mērķis ir sieviešu aizsardzība no jebkādas vardarbības, kā arī vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršana, sodīšana un izskaušana".

Savukārt deklarācijas otrajā teikumā tiks atkārtots jau likuma par konvencijas apstiprināšanu 2.pantā teiktais, ka Latvijas "piemēros konvenciju Satversmē ietverto vērtību, principu un normu ietvaros, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Latvijas izlases basketbolists Japānas trešajā līgā – peļņā vai atspert vaļā durvis?
Pēc pāris produktīvām sezonām Rietumeiropas basketbola čempionātos un arī Latvijas izlasē centra spēlētājs Klāvs Čavars šovasar daudziem par pārsteigumu pievienojās Japānas trešās spēcīgākās līgas komandai Jokohamas "Excellence". Šādam gājienam sk...
Nedēļas nogalē notiks biškopju vasaras saiets

Nedēļas nogalē atpūtas parkā "JIP Mārupīte" Mārupes novadā notiks Latvijas medus ražotāju svētki "Biškopju vasaras saiets 2023", informēja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) pārstāvji.

Organizatori informē, ka pasākuma laikā būs iespējams nopirkt bišk...

Rīgas lidostā atklās heliportu

Piektdien, 14.jūlijā, lidostā "Rīga" tiks atklāts heliports jeb helikopteru nosēšanās laukums, informēja lidostas pārstāvji.

Heliports un ar to saistītās jaunās lidojumu procedūras esot ilgtermiņa ieguldījums lidostas infrastruktūrā, kas nodrošināšot kv...



Komentāri