lv
h4BYvShVxvotMht0MgsKNB585hqZevdHUtcpbEAW
2036127

Nedēļas nogalē notiks biškopju vasaras saiets

Nedēļas nogalē notiks biškopju vasaras saiets

Nedēļas nogalē atpūtas parkā "JIP Mārupīte" Mārupes novadā notiks Latvijas medus ražotāju svētki "Biškopju vasaras saiets 2023", informēja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) pārstāvji.

Organizatori informē, ka pasākuma laikā būs iespējams nopirkt biškopības inventāru, bišu mātes, Latvijā ievāktu medu, kā arī biškopības un citus interesantus produktus. Tāpat darbosies radošās darbnīcas, lielformāta spēles gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī piepūšamās atrakcijas.

Pirmajā pasākuma dienā, 15.jūlijā, notiks biškopības inventāra izstāde un tirdzniecība, lekcijas un paraugdemonstrējumi par biškopjiem svarīgām tēmām. Tāpat notiks divi konkursi - "Latvijas garšīgākais medus 2023" un "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2023".

LBB norāda, ka saieta laikā ikviens pasākuma apmeklētājs varēs piedalīties vērtēšanā un balsot par savu medus favorītu Latvijas garšīgākā medus konkursā, savukārt biškopības produktu etiķetes vērtēs ekspertu komisija.

Pirmajā dienā tiks apbalvoti konkursu uzvarētāji, kā arī notiks profesionālās pilnveides kursa "Biškopība" 14. izlaidums, kurā tiks sveikti 117 absolventi. Diena noslēgsies ar zaļumballi un grupas "Jelgava Festival Band" uzstāšanos.

Saieta otrajā dienā, 16.jūlijā, interesentiem, iepriekš piesakoties, būs iespēja doties pieredzes braucienos uz urbāno dravu viesnīcā "Janne", pie biškopja Valda Janova, Madaras un Riharda Zusteru dravu, kā arī Latvijas Biškopības vēstures muzeju.

Latvijas Biškopības biedrība reģistrēta 1994.gadā, un tā pārstāv 3253 lauksaimniekus. Biedrības mērķis ir pārstāvēt biedru intereses, veicināt biškopības nozares attīstību un stabilu izaugsmi Latvijā.

Rīgas lidostā atklās heliportu

Piektdien, 14.jūlijā, lidostā "Rīga" tiks atklāts heliports jeb helikopteru nosēšanās laukums, informēja lidostas pārstāvji.

Heliports un ar to saistītās jaunās lidojumu procedūras esot ilgtermiņa ieguldījums lidostas infrastruktūrā, kas nodrošināšot kv...

Šonedēļ tomēr neizskatīs Stambulas konvencijas apstiprināšanu Latvijā

Ministru kabineta sēdē rīt tomēr neskatīs jautājumu par Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā saukto Stambulas konvencijas apstiprināšanu Latvijā, apstiprināja labklājības minist...

Liepājā apskatāms iznīcināts okupantu tanks

No šodienas Latvijas Kara muzeja filiālē, Liepājas Karostā, apmeklētājiem ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks "T-72B", kas jau iepriekš ticis izvietots arī citās Latvijas pilsētās, informēja Aizsardzības ministrijas...



Komentāri