lv
imWFparbPqMaQBmoglUFbPlq2QdYrlXOdNpZ8YCP
2035792

Liepājā apskatāms iznīcināts okupantu tanks

Liepājā apskatāms iznīcināts okupantu tanks

No šodienas Latvijas Kara muzeja filiālē, Liepājas Karostā, apmeklētājiem ir aplūkojams Ukrainas bruņoto spēku iznīcināts Krievijas okupantu tanks "T-72B", kas jau iepriekš ticis izvietots arī citās Latvijas pilsētās, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Tanku 2022.gada 31.martā cīņas laikā iznīcināja Ukrainas aizstāvji Bučas apgabalā. Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās tanku neitralizēt, izmantojot kumulatīvo lādiņu, trāpot tanka munīcijas nodalījumam, kas izraisīja sprādzienu un spēcīgu ugunsgrēku.

Interesenti ir aicināti apmeklēt Liepājas krasta artilērijas bateriju Nr.2 katru nedēļu no trešdienas līdz svētdienai. Apmeklētāji baterijas Nr.2 teritorijā tiek ielaisti tikai gidu pavadībā.

Jau ziņots, ka no 2022.gada jūnija Liepājā ir apskatāma jauna Latvijas Kara muzeja vēstures ekspozīcija "Liepājas krasta artilērijas baterijā Nr.2", kas darbojas kā muzeja filiāle. Ekspozīcija ir ierīkota 19.gadsimta beigās uzbūvētajā krasta artilērijas baterijā Nr.2, kas Karostas daudzo objektu vidū joprojām ir noslēpumainākā vieta Liepājā.

Rīgā lems par vienreizējo braucienu atlaižu atjaunošanu studentiem

Rīgas domes deputāti trešdien atbalstīja ierosinājumu novirzīt izskatīšanai Satiksmes un transporta lietu komitejā jautājumu par vienreizējā brauciena atlaižu atjaunošanu studentiem pilsētas sabiedriskajā transportā.

Rīgas domē saņemts kolektīvais iesn...

Nacionālā teātra vadītāja amatā ieceļ kādreizējo izglītības ministru

Atklātā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatu 14 pretendentu konkurencē uzvarējis kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors Māris Vītols, informēja Kultūras ministrija (KM).

Jaunais te...

Veselības inspekcija novērtējusi Jūrmalas peldvietu ūdens kvalitāti

Lielupes, Bulduru un Dzintaru kā arī Majoru, Pumpuru un Mellužu oficiālajās jūras peldvietās Jūrmalā ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte atbilst normai un peldēties atļauts, informēja Veselības inspekcijā (VI).

Līdz ar to visās Jūrmalas oficiālajās peldviet...



Komentāri