lv
V224dHL7RYsOcplXNKcO7OgDFCi9Hk3H6h3k8urD
2029439

Aptauja: Latvijā 63% alus baudītāju jaunas alus garšas izmēģina reti

Aptauja: Latvijā 63% alus baudītāju jaunas alus garšas izmēģina reti

Latvijā 63% alus baudītāju reti eksperimentē ar jaunām alus garšām, liecina AS "Aldaris" un pētījumu centra "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Vienlaikus 19% aptaujāto atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas.

Tāpat aptaujas rezultāti liecina, ka 45% aptaujāto miestiņu visbiežāk bauda tieši no pudeles, 41% alus baudītāju izvēlas glāzi, 7% aptaujāto alu dzer no kausa, bet 5% respondentu dod priekšroku alus dzeršanai tieši no bundžas.

Vienlaikus alu no pudeles dzer 48% aptaujāto vīriešu un 41% aptaujāto sieviešu, bet no glāzes - 51% aptaujāto sieviešu un 35% aptaujāto vīriešu.

Aptaujas dati liecina, ka vecāki alus baudītāji ir uzticīgāki jau pazīstamām garšām un zīmoliem, salīdzinot ar jaunākiem respondentiem. Piemēram, vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem jaunas garšas bieži izvēlas 21% respondentu, vecumā grupā no 30 līdz 39 gadiem - 31% respondentu, bet vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem tikai 12%.

Tikmēr 71% respondentu vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem biežāk dod priekšroku arī alus baudīšanai tieši no pudeles, 48% respondentu vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem biežāk izvēlas dzert miestiņu no glāzes. Glāzei priekšroku dod arī 53% aptaujāto vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem.

Aptauja veikta 2023.gada maijā. Tajā piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījums veikts ar mērķi noskaidrot alus patērētāju paradumus un uzzināt, kāda ir Latvijas alus baudīšanas kultūra.

Vietām Latvijā pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords

Naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +5..+10 grādiem un vietām tika pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

Viszemāk - līdz +4,8 gr...

Nosaukti Baltvilka balvas nominanti, starptautisko balvu saņem lietuviešu rakstniece Igne Zarambaite un tulkotāja Dace Meiere
Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome paziņojusi Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas 2023 nominantus, kā arī nosaukusi balvas starptautisko laureātu – šo titulu šogad iegūst lietuviešu rakstniece Igne Zarambaite par garstāstu "Melndzelmji" (J...
Rinkēvičs uzslavē Erdogana apņemšanos ratificēt Zviedrijas uzņemšanu NATO

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atzinīgi novērtē Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana apņemšanos nodot ratificēšanai parlamentam protokolu par Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Rinkēvičs to nosaucis par ļoti ...



Komentāri