lv
y4ALmuWOZhp5SjmR5lultiJ7hqLtaElaKMHZoEDY
2029263

Rinkēvičs uzslavē Erdogana apņemšanos ratificēt Zviedrijas uzņemšanu NATO

Rinkēvičs uzslavē Erdogana apņemšanos ratificēt Zviedrijas uzņemšanu NATO

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atzinīgi novērtē Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana apņemšanos nodot ratificēšanai parlamentam protokolu par Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Rinkēvičs to nosaucis par ļoti labu ziņu un paudis cerību, ka minētais ratificēšanas process tiks pabeigts ļoti drīz.

"Es pateicos Turcijai, Zviedrijai un [NATO ģenerālsekretāram Jensam] Stoltenbergam par šī rezultāta sasniegšanu, kas ir svarīgs visas alianses drošībai," tviterī raksta Rinkēvičs.

Kā ziņots, Turcija ir piekritusi protokolu par Zviedrijas uzņemšanu NATO nodot parlamentam ratificēšanai, cik ātri vien iespējams, pirmdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Stoltenbergs.

NATO samita priekšvakarā Stoltenbergs Viļņā tikās ar Turcijas prezidentu Erdoganu un Zviedrijas premjerministru Ulfu Kristersonu, cerot vēl pēdējā brīdī pierunāt Ankaru atmest iebildumus pret Zviedrijas uzņemšanu aliansē.

Tomēr negaidītajā kopīgajā paziņojumā, kas izplatīts pēc trīs amatpersonu tikšanās, joprojām nav teikts, cik ilgs laiks Turcijai būs vajadzīgs, lai pabeigtu ratifikācijas procedūru.

Vēl iepriekš pirmdien Erdogans bija paziņojis, ka atbalstīs Zviedrijas uzņemšanu NATO tikai gadījumā, ja Eiropas Savienība (ES) atsāks jau ilgstoši iesaldētās iestāšanās sarunas ar Ankaru.

Vietām Latvijā pārspēts 11. jūlija aukstuma rekords; dienā nav gaidāmi nokrišņi
Naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +5..+10 grādiem un vietām tika pārspēts 11.jūlija aukstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.
Otrdien nav gaidāmi nokrišņi
Otrdien būs mākoņains laiks un palaikam uzspīdēs saule, taču nokrišņi nav gaidāmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.
Var pieteikties divu gadu izglītības programmai «Attīstot fotogrāfijas valodu»

Līdz 24.jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas divu gadu neformālās izglītības programmai "Attīstot fotogrāfijas valodu", ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas profesionāļi, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Katrīna Dūka....



Komentāri