lv
Rmdxm0HD7M4CiZlkXb5EpMDqSSEBVyryWQiRy33o
1952098

Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies festivālā Somijā

Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies festivālā Somijā

Somijas pilsētā Mikkeli jau 32. reizi norisināsies Mikkeli mūzikas festivāls, kurā 29.jūlijā pirmo reizi uzstāsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, informēja orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Pēc vairāk kā divdesmit gadu pārtraukuma Liepājas Simfoniskais orķestris atkal priecēs Somijas klausītājus, stāsta orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Par uzaicinājumu uzstāties prestižajā festivālā orķestris varot pateikties ilggadējam sadarbības partnerim - Valsts akadēmiskajam korim "Latvija", ar ko kopā festivālā atskaņos Karla Orfa šedevru "Carmina burana".

Dažādās Latvijas koncertzālēs šo skaņdarbu Liepājas Simfoniskais orķestris kopīgi ar Valsts akadēmisko kori "Latvija" ir atskaņojis jau vairākkārt. Mikkeli mūzikas festivālā pie orķestra diriģenta pults stāsies diriģents Genādijs Černovs, ar kuru korim "Latvija" veiksmīga sadarbība bijusi jau iepriekš.

Mikkeli mūzikas festivāla tradīcija sākās 1992.gadā, kad tas pirmo reizi norisinājās kā neliela mēroga kamermūzikas pasākums. Nu tas ir izaudzis par daudzpusīgu festivālu ar bagātīgu programmu, kur var baudīt gan simfoniskās, gan opermūzikas koncertus, kamermūziku, solo koncertus un dažādas pasaulslavenu mūziķu virtuozas performances, pauž Vēvere.

Pēc ilggadējas sadarbības ar Marijas teātri un Valēriju Gergijevu kā festivāla māksliniecisko vadītāju, kopš 2022.gada festivāls ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Filharmonijas orķestri Londonā un tā galveno diriģentu - somu Santu Matiasu Rouvali. Festivāls ir nominēts labākā Somijas festivāla titulam.

Latvijas U-18 basketbolistes pārbaudes turnīrā Francijā uzvar Lietuvu

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase svētdien pārbaudes turnīrā Francijā uzvarēja lietuvietes, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Noslēdzošajā turnīra mačā latvietes ar 79:71 uzvarēja Lietuvas komandu.

Evelīna Otto ar 21 punktu un astoņām at...

Auda ar 5:0 sagrauj Super Nova. Kā beidzās pārējās virslīgas svētdienas spēles?

"Auda" "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 19.kārtas mačā guva piecus vārtus, kamēr citā spēlē pie panākuma tika līdervienība "Riga".

"Auda" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (4:0) bija pārāka pār Salaspils "Super Nova", kas turnīra tabulā atrodas pēdējā poz...

Krastiņa vadītā Ukrainas volejbola izlase zaudē Zelta līgas finālā

Latvijas trenera Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas vīriešu volejbola izlase svētdien Horvātijā Eiropas Zelta līgas "Final Four" finālmačā piedzīvoja neveiksmi.

Ukrainas izlase Zelta līgas finālā ar 2-3 (25:14, 22:25, 24:26, 25:22, 6:15) atzina Turcijas pārāk...



Komentāri