lv
y0Q6ytDwM8bPJmH7E1exww2svAZriahghNzJd3DE
1952097

Latvijas U-18 basketbolistes pārbaudes turnīrā Francijā uzvar Lietuvu

Latvijas U-18 basketbolistes pārbaudes turnīrā Francijā uzvar Lietuvu

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase svētdien pārbaudes turnīrā Francijā uzvarēja lietuvietes, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Noslēdzošajā turnīra mačā latvietes ar 79:71 uzvarēja Lietuvas komandu.

Evelīna Otto ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām Latvijas izlasē bija rezultatīvākā, bet pa 15 punktiem pievienoja Madara Šmite un Žozefīne Sīpoliņa.

Pirms tam Latvijas basketbolistes Līgo vakarā latvietes zaudēja Francijas vienībai ar 48:74, bet otrajā mačā piedzīvoja zaudējumu pret Beļģijas juniorēm ar 62:95.

"Pirmajos divos mačos pret ļoti ciešu aizsardzību mums bija ļoti lielas problēmas uzbrukumā. Mūsu līderes tika pieskatītas un tās, kuras tika atstātas brīvākas, nespēja dabūt bumbu pretinieču grozā. Neveiksmes uzbrukumā pamazām mazināja apņēmību aizsardzībā," LBS citē U-18 izlase trenera Rūdolfa Rozīša teikto.

"Varam uzlabot sniegumu, mērķtiecīgāk sagatavojoties katrai pretinieču komandai un izmantojot šaurāku spēlētāju rotāciju, kā to darījām pēdējā mačā ar Lietuvas komandu. Jāgatavojas ļoti smagām cīņām Eiropas čempionātā. Divas pretinieces grupu turnīrā - Spānijas un Serbijas izlases - būs ļoti jaudīgas," turpināja treneris.

No 14 kandidātēm Francijas turnīrā nepiedalās Kitija Muzikante un Madara Ķilpe.

Pirms tam jūnijā Baltijas kausā latvietes ar 72:76 zaudēja Igaunijai un ar 65:48 uzvarēja Lietuvu.

Eiropas U-18 čempionāts no 1. līdz 9.jūlijam notiks Turcijas pilsētā Konjā.

Izlases galvenajam trenerim Rūdolfam Rozītim palīdz trenere Ingūna Markūne un fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases kandidātes dalībai Eiropas čempionātā:

Aleksandra Stepanova, Elīna Briede, Tīna Grausa, Amanda Baumgarte, Madara Ķilpe (visas - RBJSS "Rīdzene"), Žozefīne Sīpoliņa (Jūrmalas sporta skola), Estere Petrus, Kate Kondratjeva, Krista Kristiāna Lukašēvica, Evelīna Otto (visas - BJBS "Rīga"), Madara Šmite, Sanija Brikmane, Kitija Muzikante, Adelīna Urtāne (visas - Liepājas SSS).

Auda ar 5:0 sagrauj Super Nova. Kā beidzās pārējās virslīgas svētdienas spēles?

"Auda" "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 19.kārtas mačā guva piecus vārtus, kamēr citā spēlē pie panākuma tika līdervienība "Riga".

"Auda" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (4:0) bija pārāka pār Salaspils "Super Nova", kas turnīra tabulā atrodas pēdējā poz...

Krastiņa vadītā Ukrainas volejbola izlase zaudē Zelta līgas finālā

Latvijas trenera Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas vīriešu volejbola izlase svētdien Horvātijā Eiropas Zelta līgas "Final Four" finālmačā piedzīvoja neveiksmi.

Ukrainas izlase Zelta līgas finālā ar 2-3 (25:14, 22:25, 24:26, 25:22, 6:15) atzina Turcijas pārāk...

Guntis Bredovskis: 'Izaicinājumi ne tikai nogurdina, bet arī piešauj enerģiju
Svinot "Gemosa" 30 gadu jubileju, tiekamies ar Latvijas viesmīlības nozares uzņēmējiem – mūsu partneriem, klientiem un draugiem, lai tvertu vērtīgas atmiņas un atziņas par laiku, kad visi sākām veidot šo nozari. Lai ieskatītos nākotnē un tajā, kas mums...


Komentāri