lv
oCge2AkPZ4M9fGcexI6YFSBqJxoYzmBu3aZyYI3U
194698

Ārstu biedrības prezidentes amatā atkārtoti ievēlēta Aizsilniece

Ārstu biedrības prezidentes amatā atkārtoti ievēlēta Aizsilniece

Vakar biedru kopsapulcē par Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenti ar 245 balsīm atkārtoti uz četriem gadiem ievēlēta ģimenes ārste Ilze Aizsilniece.

Savukārt par otru prezidenta amata kandidātu Pēteri Apini nobalsoja 146 biedri. Arī Apinis savulaik ir bijis LĀB vadītājs.

Kopumā LĀB prezidenta vēlēšanās tika nodoti 417 biļeteni, no kuriem 26 bija nederīgi. Pilnsapulcē piedalījās 430 biedri, tostarp 12 juridiskie un 418 individuālie biedri.

Covid-19 pandēmijas laikā publiski izskanēja šaubas par Aizsilnieces piemērotību LĀB prezidentes amatam, taču līdz viņas nomaiņai nonākts netika, tā vietā atsevišķi neapmierinātie pameta biedrību.

Kopumā LĀB valdē darbojas 15 cilvēki, tai skaitā - prezidents un divi viceprezidenti. Valdes sastāvs veidojas no septiņiem tieši ievēlētiem valdes locekļiem, prezidenta, diviem viceprezidentiem un pieciem nominētiem valdes locekļiem - Latvijas Jauno ārstu asociācijas nominēta pārstāvja un katras LĀB profesionālās struktūrvienības priekšsēdētāja.

LĀB pašlaik ir 40 juridiskie un vairāk nekā 3336 individuālie biedri.

Miljardiera Trampa meita izgājusi pie vīra - miljardiera

Miljardiera un bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa un aktrises Marlas Maplesas jaunākā meita, 29 gadus vecā Tifānija Trampa, apprecējusies ar 25 gadus veco Nigērijas miljardieri Maiklu Bulousu. Greznā ceremonija notika "Mar a Lago" savrupmājā Floridā,...

Trīs ceturtdaļas Bitcoin investoru zaudējuši savu naudu, liecina pētījums

Aptuveni trīs ceturtdaļas cilvēku, kas iegādājušies kriptovalūtu "Bitcoin", zaudējuši savu naudu, liecina Starptautisko norēķinu bankas (BIS) veikta pētījuma dati.

BIS ekonomisti izanalizējuši kriptovalūtu investoru datus 95 valstīs laika periodā no 201...

Varbūt vajadzēja piešķirt ordeni?! Bet ir 70 eiro sods

Valsts policija kādai personai par Krievijas vēstniecības Latvijā ēkas apliešanu ar sarkanu krāsu piemērojusi 70 eiro sodu, ziņo valsts policija.

Policija, vērtējot notikušā apstākļus un to, vai izdarīts noziedzīgs nodarījums, pārbaudes laikā konstatēja...



Komentāri