lv
DUivxtEC3ofjpCpLWRHzxSFIixL5Cc4p0lrLdBRm
194638

Trīs ceturtdaļas Bitcoin investoru zaudējuši savu naudu, liecina pētījums

Trīs ceturtdaļas Bitcoin investoru zaudējuši savu naudu, liecina pētījums

Aptuveni trīs ceturtdaļas cilvēku, kas iegādājušies kriptovalūtu "Bitcoin", zaudējuši savu naudu, liecina Starptautisko norēķinu bankas (BIS) veikta pētījuma dati.

BIS ekonomisti izanalizējuši kriptovalūtu investoru datus 95 valstīs laika periodā no 2015.gada līdz 2022.gadam.

"Aptuvenie aprēķini liecina, ka kopumā aptuveni trīs ceturtdaļas lietotāju zaudējuši savas investīcijas "Bitcoin"," teikts pētījumā.

Aplūkotajā periodā "Bitcoin" vērtība no 250 dolāriem 2015.gada augustā pieauga līdz gandrīz 69 000 dolāru 2021.gada novembrī. Šobrīd šīs valūtas kurss veido aptuveni 16 500 dolārus.

Šajā pašā laika periodā to cilvēku skaits, kas izmanto viedtelefonu lietotnes, lai pirktu un pārdotu kriptovalūtas, pieauga no 119 000 līdz 32,5 miljoniem.

"Mūsu analīze parāda, ka "Bitcoin" vērtības kāpums saistīts ar lielāku mazo investoru ienākšanu tirgū," skaidro BIS.

Turklāt BIS konstatējis, ka laikā, kad cenas palielinājās un mazie investori iegādājās "Bitcoin", lielākie investori šo valūtu pārdeva, gūstot peļņu uz mazāko investoru rēķina.

Varbūt vajadzēja piešķirt ordeni?! Bet ir 70 eiro sods

Valsts policija kādai personai par Krievijas vēstniecības Latvijā ēkas apliešanu ar sarkanu krāsu piemērojusi 70 eiro sodu, ziņo valsts policija.

Policija, vērtējot notikušā apstākļus un to, vai izdarīts noziedzīgs nodarījums, pārbaudes laikā konstatēja...

Zināmi JV un NA virzītie valdības deklarācijas izstrādes darba grupu pārstāvji
Līdz otrdienas, 15. novembra, vakaram zināmi "Jaunās vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA) virzītie valdības deklarācijas izstrādes darba grupu pārstāvji, savukārt Apvienotais saraksts (AS) savus pārstāvjus nosauks tuvākajā laikā.
Zaiga Pūce: Vai par integrāciju domājām arī pirms 24. februāra?
Šis ir saliedētības un integrācijas tēmas gads. Kopš maija katram ir viedoklis par to, kā Latvijai ir veicies ar integrācijas politiku. Lielākoties tie ir viedokļi par to, kas mums kā valstij ir un kas nav izdevies. Retumis ir arī ieteikumi, kas būtu j...


Komentāri