lv
wNjpJYwpUtVV9GeH37UzPw1IS1uYM1IlXKYRY5hD
1941114

Pērn palielinājies IT uzņēmuma Divi grupa apgrozījums

Pērn palielinājies IT uzņēmuma Divi grupa apgrozījums

Informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija SIA "Divi grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 3,021 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā 2021.gadā, bet uzņēmuma peļņa palielinājās 2,3 reizes un sasniedza 179 321 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Divi grupa" darbības virzieni bija programmatūras izstrāde, datortehnikas komplektēšana un pārdošana, kā arī datortīklu administrēšana un apkalpošana.

Lielāko daļu apgrozījuma pērn nesusi programmēšanas ārpakalpojumu izpilde un datortehnikas tirdzniecība, teikts vadības ziņojumā.

Tāpat pērn saglabātas pozitīvas biznesa saites ar uzņēmuma lielākajiem klientiem, kā arī ir izdevies piesaistīt jaunus Latvijas publiskā un privātā sektora pasūtījumus.

Vienlaikus "Divi grupa" vadība arī atzīst, ka uzņēmuma attīstību bremzē kvalificēta darbaspēka deficīts, kas nu jau ilgstoši ir raksturīgs Latvijas IT tirgum.

Šajā gadā uzņēmums neplāno mainīt savas darbības virzienus. Īpaša uzmanība tiks veltīta banku sektora un publiskā sektora klientu apkalpošanai.

Tāpat uzņēmums apņēmies pielikt pūles, lai noturētu un paplašinātu jau esošās programmatūras izstrādes un datortīklu administrēšanas pasūtījumus. "Divi grupa" plāno arī mārketinga un pārdošanas aktivitātes, lai piesaistītu ārvalstu pasūtījumus.

Šajā gadā kompānijas valde prognozē apmēram 3,2 miljonu eiro liela apgrozījuma sasniegšanu.

"Divi grupa" 2021.gadā strādāja ar 2,962 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 76 745 eiro peļņu, kas bija par 87% mazāk.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Divi grupa" reģistrēta 2006.gada februārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2820 eiro. Kompānija pieder Vācijas "Softwareberatung Hiddingsel".

Rīgā atklāts Starptautiskais Bariatrijas ekselences centrs

"Veselības centru apvienības" (VCA) daudzprofilu ķirurģijas klīnikā "Aiwa Clinic", Rīgā, atklāts Starptautiskais Bariatrijas ekselences centrs, informēja AS "Repharm" pārstāve Līga Ribkinska.

Izmantojot centra pakalpojumus, pacienti no Latvijas un citām...

Patērētāju asociācija brīdina par mākslīgā intelekta riskiem
Pēdējo mēnešu laikā ir piedzīvots pakalpojumu, ko virza ģeneratīvais mākslīgais intelekts (MI), uzplaukums. ES un ASV patērētāju organizācijas aicina tā izstrādē un ieviešanā ievērot patērētāju likumiskas tiesības, “Delfi” informēja Latvijas Patērētāju...
Augustā uz semināru pulcēsies skolu pašpārvalžu konsultanti

Augusta otrajā pusē Rīgā, jauniešu centrā "Kaņieris" notiks vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēnu/audzēkņu pašpārvalžu konsultantu salidojums - profesionālās kompetences pilnveides seminārs, informē Valsts izglītības satura centr...



Komentāri