lv
aglw3skbAOV63gCeg6XB0PNauHTVgZUdo5cUqsDS
1941113

Rīgā atklāts Starptautiskais Bariatrijas ekselences centrs

Rīgā atklāts Starptautiskais Bariatrijas ekselences centrs

"Veselības centru apvienības" (VCA) daudzprofilu ķirurģijas klīnikā "Aiwa Clinic", Rīgā, atklāts Starptautiskais Bariatrijas ekselences centrs, informēja AS "Repharm" pārstāve Līga Ribkinska.

Izmantojot centra pakalpojumus, pacienti no Latvijas un citām Eiropas Savienības valstīm, Lielbritānijas, Norvēģijas samazina ķermeņa lieko svaru un tā negatīvo ietekmi uz fizioloģiskiem procesiem organismā. Starptautiskā Bariatrijas ekselences centra komandu veido vairāk nekā 20 mediķi, starp kuriem ir arī ķirurgi Igors Troickis un Maksims Mukāns.

Bariatrijas un laparaskopijas ķirurģija veido nozīmīgu "Aiwa Clinic" pakalpojumu daļu, kopš 2016.gada klīnikā veiktas vairāk nekā 2800 bariatrijas operācijas. Lai pieņemtu lēmumu, vai un kāda bariatrijas operācija ir piemērotākā, konsultācijas laikā tiek novērtēts pacienta veselības stāvoklis un noteikti papildu izmeklējumi, ko nepieciešams veikt pie citiem speciālistiem.

Operācijas laikā, izmantojot modernas tehnoloģijas, tiek veikta stingra asiņošanas un šuvju hermētisma kontrole. Tāpat tiek izmantoti jaunākās paaudzes šuvēji un ultraskaņas griezēji. Pacienti tiek novēroti pirmajā pēcoperācijas gadā un turpmāk ik pēc gada.

Troickis veicis vairāk nekā 2500 bariatriskās operācijas. Ārsts īpaši specializējies arī laparoskopiskajā ķirurģijā. Konsultācijas laikā ārsts izskaidro pacientiem bariatriskās operācijas būtību un sagatavo pirmsoperācijas izmeklēšanas plānu, piesaistot uztura speciālistu, klīnisko psihologu vai citus speciālistus pēc nepieciešamības. Bariatriskajā ķirurģijā Troickis specializējas no 2005.gada, veicot kuņģa apejas operācijas un kuņģa piedurknes izveidošanu.

Mukāns ir apguvis vairākas mūsdienīgas metodes laparoskopijas un bariatrijas ķirurģijā un veic dažādas vēdera dobuma operācijas. Ikdienas praksē ķirurgs Mukāns konsultē kuņģa-zarnu trakta slimību gadījumos, tostarp bariatrijas, taisnās zarnas, žultspūšļa, trūces ķirurģijā, kā arī gastroezofageāla refluksa jeb atviļņa slimības gadījumā.

2023.gada martā VCA daudzprofilu ķirurģijas klīnikā "Aiwa Clinic" pacientei Latvijā pirmo reizi bez pēc īpašas metodikas bez endoskopijas ir ievadīts intragastrāls balons svara samazināšanai. Šādai mūsdienīgai medicīniskai apetīti regulējošai manipulācijai nav nepieciešama endoskopija ar narkozi.

"Repharm" uzņēmumu grupā ietilpst veselības aprūpes, farmācijas mazumtirdzniecības, vairumtirdzniecības, ražošanas un laboratorijas testēšanas pakalpojumu sniedzēji Baltijas reģionā. "Repharm" sniedz pakalpojumus "Mēness aptiekās", "Aiwa Clinic" un "InMedica Group" medicīnas iestādēs, "Centrālās laboratorijas" un "Aprūpes biroja" filiālēs, "Recipe Plus" vairumtirdzniecībā, augu izcelsmes zāļu ražošanā "Rīgas farmaceitiskajā fabrikā", kā arī minēto uzņēmumu meitasuzņēmumos.

Kā liecina "Firmas.lv", uzņēmums "Repharm" reģistrēts 2008.gadā un tā pamatkapitāls ir 385 000 eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Roberts Tavjevs un Sergejs Korņijenko.

2020.gadā "Repharm" peļņa sasniedza 11,3 miljonus eiro, savukārt 2021.gadā - 15,8 miljonus eiro. Dati par pagājušo gadu pagaidām nav pieejami.

Patērētāju asociācija brīdina par mākslīgā intelekta riskiem
Pēdējo mēnešu laikā ir piedzīvots pakalpojumu, ko virza ģeneratīvais mākslīgais intelekts (MI), uzplaukums. ES un ASV patērētāju organizācijas aicina tā izstrādē un ieviešanā ievērot patērētāju likumiskas tiesības, “Delfi” informēja Latvijas Patērētāju...
Augustā uz semināru pulcēsies skolu pašpārvalžu konsultanti

Augusta otrajā pusē Rīgā, jauniešu centrā "Kaņieris" notiks vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēnu/audzēkņu pašpārvalžu konsultantu salidojums - profesionālās kompetences pilnveides seminārs, informē Valsts izglītības satura centr...

Aizvadītajā sezonā LNOB apmeklētāju skaits pārsniedzis 160 000

2022./2023.gada sezonā Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) apmeklētāju skaits pārsniedzis 160 000, informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

LNOB repertuāru aizvadītajā sezonā papildināja operete "Jautrā atraitne", operas "Jenūfa" un "Adriāna Lekuvrē...



Komentāri