lv
cxr5oWVWpJ988mB2o3u1b5Y5hrBlVqRHAJUQQkB1
19353

Gaismas trūkums tumšajā gadalaikā, ko darīt? Jautājam speciālistam

Gaismas trūkums tumšajā gadalaikā, ko darīt? Jautājam speciālistam

Rudens ir tas gadalaiks, kad man pietrūkst gaismas. Mana sieva ir neapmierināta, ka visas spuldzes mūsu mājā ir visgaišākās un rudenī tās tiek ieslēgtas visā dzīvoklī. Protams, saprotu, ka ne visiem vajag gaismu tādā koncentrācijā kā man, bet gaišā telpā jūtos mierīgāk. Mana draudzene apgalvoja, ka pārlieku spilgta gaisma ir kaitīga acu veselībai, it īpaši bērniem. Esmu satraucies, ka mana kaprīze var kaitēt mājiniekiem.
Otto

Lai saprastu situācijas nopietnību, ir jāzina par kādiem gaismekļiem šajā ģimenē tiek runāts. Jo katrai istabai jāizvēlas piemērotas jaudas spuldzes. Ja tās ir atbilstošas, tad problēmai nevajadzētu būt arī tad, ja visas spuldzes deg. Citādi, ja apgaismojums tiešām ir par spilgtu, ja citiem mājiniekiem tas traucē un viņi jūtas neomulīgi. No tāda apgaismojuma nogurst acis, tas atņem garīgo spēku.

Speciālisti iesaka izmantot dimmeri un abažūru – tie izlīdzinās pārmērīgo apgaismes objektu asumu. Ja cilvēkam vajadzība pēc spoža apgaismojuma ir tikai kaprīze, tad to noteikti vajag izskaust. Un to var palīdzēt izdarīt paši mājinieki, paskaidrojot un atgādinot, ka apgaismojumam telpās jābūt maksimāli dabīgam un nežilbinošam. Tomēr atsakoties no kādiem gaismekļiem istabā, nevajag krist galējībās. Jo jāpatur prātā, ka arī puskrēsla, kas pārsvarā valda rudens un ziemas vakaros, var bojāt acu veselību.

Gaismekļu, lustru un spudzīšu veikalos ir pietiekami labi speciālisti, kas izskaidros, cik spožai gaismai jābūt attiecīgajā telpā.

Farmaceite Svetlana Feoktistova

Vai Latvijas boksam ir nākotne pēc Brieža? Skandāli un jaunās zvaigznes
Latvijas boksam 2022. gads nav bijis viegls. Slavenākais pašmāju bokseris Mairis Briedis, ne tikai piedzīvoja otro zaudējumu profesionālajā karjerā, bet arī sadusmoja lielu daļu sabiedrības ar saviem izteikumiem par karu Ukrainā un mēģinājumu kļūt par ...
Ķīna atkal riskē – nezināmā vietā nekontrolēti nogāzīsies 23 tonnas smaga raķetes daļa
Ķīnas kosmosa stacija ir gandrīz pabeigta. Pirmdien veiksmīgi startēja kārtējā raķete, kas orbītā nogādāja moduli "Mengtian" ar dažādām zinātniskajām iekārtām. Taču atšķirībā no rietumvalstu prakses, kur savu darbu paveikušās raķetes pakāpes tiek izvad...
Šveice noraidījusi Vācijas lūgumu atļaut piegādāt Ukrainai tanku munīciju
Šveice vēlreiz noraidījusi Vācijas lūgumu atļaut tai reeksportēt Šveicē ražoto tanku munīciju uz Ukrainu, norādot, ka tas pārkāptu Šveices neitralitāti.


Komentāri