lv
xJrLFhunESYpycRhSrU1TKVnTTPegMm8AsWN5D5E
19327

Ķīna atkal riskē – nezināmā vietā nekontrolēti nogāzīsies 23 tonnas smaga raķetes daļa

Ķīna atkal riskē – nezināmā vietā nekontrolēti nogāzīsies 23 tonnas smaga raķetes daļa
Ķīnas kosmosa stacija ir gandrīz pabeigta. Pirmdien veiksmīgi startēja kārtējā raķete, kas orbītā nogādāja moduli "Mengtian" ar dažādām zinātniskajām iekārtām. Taču atšķirībā no rietumvalstu prakses, kur savu darbu paveikušās raķetes pakāpes tiek izvadītas no orbītas un kontrolēti iegāztas okeānā, Ķīnas "Long March 5B" raķetes 23 tonnu smagais korpuss nogāzīsies šobrīd nezināmā vietā, raksta "Space.com". Līdzīgi, kā tas notika, piemēram, šogad jūlijā.
Šveice noraidījusi Vācijas lūgumu atļaut piegādāt Ukrainai tanku munīciju
Šveice vēlreiz noraidījusi Vācijas lūgumu atļaut tai reeksportēt Šveicē ražoto tanku munīciju uz Ukrainu, norādot, ka tas pārkāptu Šveices neitralitāti.
Satversmei neatbilst aizliegums cietumniekiem piedalīties pašvaldību vēlēšanās
Satversmes tiesa (ST) atzinusi par Satversmei neatbilstošu normu, kas liedz personām, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu, piedalīties pašvaldību vēlēšanās, liecina ST mājas lapā pieejamā informācija.
Jelgavā ar nopļautiem augiem piesārņo Platones upi; vainīgais pārkāpumu novērš
Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts vides dienests (VVD) konstatēja, ka Jelgavā aptuveni 100 metru garā posmā piesārņota Platones upe. Dienests sācis administratīvā pārkāpumu procesu, savukārt vainīgais uzņēmums pārkāpumu ir novērsis, portālu "Delfi&...


Komentāri