lv
ji7xBDGYBgF1tjm21o1OM9EugWNSLXf2Wvo4kNym
1906500

Tieslietu padome vērtēs tiesneses lēmumu atbrīvot sievu sadūrušo vīrieti

Tieslietu padome vērtēs tiesneses lēmumu atbrīvot sievu sadūrušo vīrieti

Tieslietu padomes darba grupa vērtēs Zemgales rajona tiesas neseno lēmumu līdz tiesai no apcietinājuma atbrīvot vīrieti, kurš desmit reizes iedūris sievai pēc viņas paziņojuma par vēlmi šķirties, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Tas ir darba grupas vērtēšanā. Vērtēsim, kas tur ir bijis. Jo, redziet, tur jau arī ir jāredz, ko policija aiznesa viņiem, jo tiesa vērtē tikai to, ko viņai atnes policija. Jautājums, kas bija tiesnešu rīcībā. Mums būs jāprasa arī policijas iesniegums," norādīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Strupišs norādīja, ka pašlaik viens no galvenajiem uzdevumiem ir risinājumu meklēšana bīstamu cilvēku izolēšanai, pirms viņi pastrādājuši noziegumu.

Jau ziņots, ka cietusī sieviete tikai pirms dažām nedēļām iznākusi no slimnīcas, taču viņas veselības stāvoklis ir smags - viņa būtībā esot kļuvusi par invalīdi.

Sieviete ir šokā par tiesas lēmumu un baidās par savu un trīs nepilngadīgo bērnu dzīvību, jo uzskata, ka tagad noteiktais aizliegums tuvoties un sazināties varmāku neapturēs.

Zemgales rajona tiesas Dobelē tiesnese Iluta Kovaļova rakstiskajā komentārā Latvijas Radio skaidrojusi, ka, izskatot apcietinājuma turpmāko piemērošanu slepkavības mēģinājumā aizdomās turētajam Jānim Vīksnem, "netika konstatēts ne bēgšanas risks, ne risks, ka persona centīsies traucēt izmeklēšanu, ne nepieciešamība novērst līdzīgu noziedzīgu nodarījumu, ne arī tas, ka persona būtu ar noziedzīgu novirzi".

Līdz ar to tiesneses ieskatā tāds drošības līdzeklis, kas saistīts ar brīvības atņemšanu, vairs neesot nepieciešams, un to var aizstāt ar citu.

Policijā savukārt informēja, ka izmeklētājs lūdzis tiesu apcietinājumu neatcelt, pamatojot, ka tas atbilst sabiedrības interesēm. Tagad likumsargi plāno noteikt policijas uzraudzību.

Savukārt sievietei policija iesaka saukt likumsargus, ja vīrs mēģina tuvoties vai sazināties.

Rossija RTR un Rossija 24 prasības atcelt retranslācijas aizliegumu neizskata

Administratīvā rajona tiesa atstājusi bez izskatīšanas "Viskrievijas valsts televīzijas un radio apraides uzņēmuma" ("Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания"/ВГТРК/VGTRK) pieteikumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņ...

Mūrniece aicina paust skaidru virzību, lai Ukraina pievienotos NATO aliansei

NATO aizsardzības ministru sanāksmē aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) aicinājusi paust skaidru virzību uz Ukrainas pievienošanos aliansei, informēja Aizsardzības ministrija.

NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā notika NATO-Ukrainas komisij...

Godīgas tirdzniecības balvu šogad saņem uzņēmums Reitan Convenience Latvia

Godīgas tirdzniecības balvu šogad saņēmis mazumtirdzniecības franšīzes tīkla "Narvesen" un kafejnīcu ķēžu "Caffeine" pārvaldošais uzņēmums "Reitan Convenience Latvia", informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Kā norādīja ĀM Ekonomisko attiecību, tirdzniecība...



Komentāri