lv
B1iR1vQWATITfKa56FRY0uLteUoNHpjoTujMa5R8
1895148

Iekšlietu ministrija atklājusi, cik Ukrainas pilsoņu šogad ieceļojuši Latvijā

Iekšlietu ministrija atklājusi, cik Ukrainas pilsoņu šogad ieceļojuši Latvijā

Šogad Latvijā ieceļojuši vairāk nekā 54 000 Ukrainas pilsoņu - pārsvarā personas, kuras šķērso Latviju tranzītā, atgriežoties Ukrainā vai arī dodoties tālāk uz kādu citu valsti, informēja Iekšlietu ministrija.

Ukrainas iedzīvotājiem kopumā izsniegti vairāk nekā 48 300 ilgtermiņa vīzu un termiņuzturēšanās atļauju.

Personas kods piešķirts 48 114 Ukrainas iedzīvotājiem. Kopš kara sākuma līdz 2023.gada 12.jūnijam Latviju kopumā pametuši 23 690 Ukrainas iedzīvotāji.

Saistībā ar Ukrainas iedzīvotāju izmitināšanu palīdzība šajā periodā sniegta visām Latvijas pašvaldībām. Palīdzība sniegta sociālā atbalsta jomā, izglītības jomā, ēdināšanas jomā, kā arī izmitināšanas jomā.

Ukrainas bēgļu izmitināšanas jautājums bija viena no tēmām, ko trešdien apsprieda Iekšlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības ikgadējās sarunās.

Jaunieši uzbrukuši vienaudzei LU pieturā - policija lūdz viņus atpazīt (+VIDEO)

Vēlu 9. jūnijā grupa uzbrucēju nodarīja miesas bojājumus jaunietei, ziņo Valsts policija.

Šā gada 9. jūnijā ap plkst. 23.30 Rīgā, sabiedriskā transporta pieturā "Latvijas Universitāte" jaunietei tika nodarīti miesas bojājumi.

Saistībā ar notikušo Austru...

Latvijas elektroenerģijas eksports pirmajā ceturksnī gandrīz divkāršojies

Latvijas elektroenerģijas eksports šogad pirmajā ceturksnī pieauga par 90%, bet imports samazinājās par 48%, salīdzinot ar identisku periodu 2022.gadā, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SPRK informē, ka 2023.gada...

Kariņš: Jāatrod veids kā novērst Latvijas nevienlīdzību ar Igauniju un Lietuvu

Darba spēka pieejamība un ekonomikas izaugsme jāīsteno, neapdraudot nacionālo identitāti un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusu, šodien, runājot par vienu no valdībai veicamajiem darbiem, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjāni...



Komentāri