lv
hYDHk9q5N04EU9iArkgxf0Q6rEJBRkuQ0ttJi4fO
1894738

Kariņš: Jāatrod veids kā novērst Latvijas nevienlīdzību ar Igauniju un Lietuvu

Kariņš: Jāatrod veids kā novērst Latvijas nevienlīdzību ar Igauniju un Lietuvu

Darba spēka pieejamība un ekonomikas izaugsme jāīsteno, neapdraudot nacionālo identitāti un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusu, šodien, runājot par vienu no valdībai veicamajiem darbiem, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

To Kariņš minēja kā vienu no tēmām kopīgām sarunām starp "Jaunās vienotības" (JV), Nacionālās apvienības (NA), "Apvienotā saraksta" (AS), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" pārstāvjiem, lai vienotos par kopīgi paveicamajiem darbiem.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka jānodrošina, ka ir pietiekams darba roku skaits. Tas nepieciešams, lai neveidojas situācija, ka ir vairāk nestrādājošo nekā mums ir strādājošie, - lai šāda situācija nepalielinātu strādājošo nodokļu slogu.

Premjers uzsvēra, ka piecām partijām kopīgi vajag atrast veidu, kā dinamiskāk attīstīties, lai novērstu daudz pieminēto Latvijas nevienlīdzību ar Igauniju un Lietuvu. Kariņš arī akcentēja, ka drošība un aizsardzība ir kā valdības darba pamats jeb "granīts zem kājām".

Valdības vadītājs skaidroja, ka sarunas kopā piecām partijām ir nepieciešamas, jo pašreizējā trīs partiju koalīcijā esot jautājumi, par kuriem nevarot vienoties. Savukārt opozīcijā ir spēki, kuri izrāda interesi pievienoties valdības darbam, sacīja Kariņš, tādējādi norādot uz ZZS un "Progresīvajiem".

Kā ziņots, valdības vadītājs cer minētajā piecu partiju sarunā tiktu panākta vienošanās par kopīgi paveicamajiem darbiem. Atkarībā no grafiku salāgošanas šāda piecu pušu tikšanās varētu notikt šonedēļ vai nākamnedēļ.

Konkrētus termiņus šādu sarunu ilgumam premjers atturējās minēt, tomēr no atbildes uz jautājumu par Jāņiem, iespējams, secināms, ka sarunām varētu tikt dota iespēja vismaz līdz saulgriežiem.

Jau vēstīts, ka pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS līdz šim iebildušas.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Krievija apdraud arī Vācijas drošību!

Kanclers Šolcs prezentē savas valsts pirmo visaptverošu drošības stratēģiju.

«Vācijas valdība trešdien, 14.jūnijā, iepazīstināja ar valsts vēsturē pirmo nacionālās drošības stratēģiju. Vācijai arī iepriekš ir bijuši oficiāli dokumenti, kuros ir izklāstī...

Tēvs apstiprina: Bļugera vārds būs uz Stenlija kausa

Latvijas hokejista Teodora Bļugera vārds tiks iegravēts uz Stenlija kausa, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja hokejista tēvs Valentīns Bļugers.

Jau ziņots, ka Bļugera pārstāvēta Vegasas "Golden Knights" otrdien finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 ...

ZZS un 'Progresīvie' atbalstīs Kariņa valdības demisiju
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Progresīvie" frakciju deputāti ceturtdien, 14. jūnijā, atbalstīs opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei!" rosināto priekšlikumu izteikt neuzticību Ministru prezidentam Krišjānim ...


Komentāri