lv
rCGn0TDI4lReBoEsvSbuwu5m89ZrPozwpW5mfQdU
1894737

Krievija apdraud arī Vācijas drošību!

Krievija apdraud arī Vācijas drošību!

Kanclers Šolcs prezentē savas valsts pirmo visaptverošu drošības stratēģiju.

«Vācijas valdība trešdien, 14.jūnijā, iepazīstināja ar valsts vēsturē pirmo nacionālās drošības stratēģiju. Vācijai arī iepriekš ir bijuši oficiāli dokumenti, kuros ir izklāstīta valsts drošības politika, taču visaptveroša stratēģija, kas iziet ārpus tradicionāla iekšējās un ārējās drošības ietvara, Vācijai līdz šim nebija. Stratēģijā atzīts, ka Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā”, - ziņo Latvijas radio.

Dokumentā ir uzsvērts, ka "Krievija pašlaik ir nozīmīgākais drauds mieram un drošībai Eiroatlantiskajā telpā", un ka Krievija aktīvi cenšas destabilizēt demokrātiju Eiropā un vājināt Eiropas Savienību un NATO.

Savukārt Ķīna ir raksturota kā "partnere, konkurente un sistēmiska sāncense", kas ne reizi vien ir rīkojusies pret Vācijas interesēm, mēģinot pārveidot esošo noteikumos balstīto starptautisko kārtību. Taču dokumentā ir secināts, ka bez sadarbības ar Ķīnu nebūs iespējams risināt daudzus globālus izaicinājumus.

Runājot par pašu stratēģiju, kanclers, raksta Vācijas laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), pasvītroja:”Mērkis ir skaidrs – aizsargāt pilsoņu drošību un dot savu ieguldījumu Eiropas drošībā”.

“Vācijas drošības politikas primārais uzdevums ir nodrošināt, lai mēs turpinātu dzīvot mierā, brīvībā un drošībā mūsu valstī pašā Eiropas sirdī”, - FAZ citē dokumentu.

Tēvs apstiprina: Bļugera vārds būs uz Stenlija kausa

Latvijas hokejista Teodora Bļugera vārds tiks iegravēts uz Stenlija kausa, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja hokejista tēvs Valentīns Bļugers.

Jau ziņots, ka Bļugera pārstāvēta Vegasas "Golden Knights" otrdien finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 ...

ZZS un 'Progresīvie' atbalstīs Kariņa valdības demisiju
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Progresīvie" frakciju deputāti ceturtdien, 14. jūnijā, atbalstīs opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei!" rosināto priekšlikumu izteikt neuzticību Ministru prezidentam Krišjānim ...
TIEŠRAIDE: Latvija – Ziemeļmaķedonija. Eiropas Sudraba līgas volejbolā sievietēm spēle
Latvijas sieviešu volejbola valstsvienība trešdien Rīgā tiekas ar Ziemeļmaķedonijas izlasi Eiropas Sudraba līgas grupas kārtas spēlē. Maču tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv.


Komentāri