lv
cCOOD7KFK1Kj7rgGmybDrguX6nwi5UA5trCXr7lI
1887842

Rostovskis: Mēs Smiltēnam teicām, ka nav jāizsludina nekāda brīvdiena! Bet nē...

Rostovskis: Mēs Smiltēnam teicām, ka nav jāizsludina nekāda brīvdiena! Bet nē...

Latvijas politiķiem nevajadzēja izsludināt oficiālu brīvdienu, lai godinātu pasaules čempionātā bronzu izcīnījušo hokeja komandu. Šāds lēmums radīja lielu apjukumu un uzņēmumiem radīja papildu izmaksas, lai gan pasākumus varēja rīkot arī bez brīvdienu izsludināšanas - tā Rus.LSM.lv programmas TČK ēterā sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Aigars Rostovskis.

Rostovskis pastāstīja, ka pirms lēmuma par brīvdienas izsludināšanu pieņemšanas viņam piezvanījis Seimas spīkers Edvards Smiltēns.

"Es neizsludinātu brīvdienu. Un, kad viņš man piezvanīja, es viņam devu tādu pašu padomu," atzina Rostovskis.

Viņš norādīja, ka daudziem uzņēmumiem jau bija pasūtījumi, un "cilvēki bija plānojuši bērnudārzus, ārstus un pat tiesas prāvas".

"Svinības būtu notikušas jebkurā gadījumā, pat ja tā nebūtu oficiāla brīvdiena. Tie, kas varētu, ietu pie pieminekļa, un nebūtu negatīvas pieskaņas," uzskata Rostovskis.

Viņš atzina, ka arī LTRK ietilpstošie uzņēmumi sūdzējās, ka par darbu oficiālā brīvdienā jāmaksā dubultās likmes.

"Tie biznesam bija zaudējumi," skaidroja Rostovskis.

Turklāt, neskatoties uz oficiālo brīvdienu, daudzi bija spiesti doties uz darbu.

"Tas ir mazliet populisms. Gan es, gan Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītājs Andris Bite devām vienu un to pašu padomu – nekādas oficiālas brīvdienas. Sabiedrība varētu lemt pati," viņš teica.

Iepriekš uzņēmējs Normunds Bergs provizoriski rēķināja, cik šī brīvdiena izmaksāja valsts ekonomikai.

"Latvijas gada kopprodukts ir 40 miljardi eiro, gadā ir 200 darbadienas, izdalot 40 miljardus ar 200, jūs iegūsiet 200 miljonus. 200 miljoni eiro ir šīs dienas cena, tā rupji rēķinot," skaidroja Bergs.

Wizz Air pakāpeniski aiziet no Rīgas lidostas. Kādus iemeslus min eksperti?

Pirms vairākiem gadiem viena no Eiropā lielākajām lēto biļešu aviosabiedrībām "Wizz Air" no Rīgas lidostas piedāvāja plašu klāstu ar dažādiem galamērķiem. Šobrīd situācija mainījusies, lidsabiedrībai pakāpeniski Rīgas lidostu atstājot, vēsta LTV Ziņu d...

Pārbūvē Vidzemes šoseju no Melturiem līdz Rīdzenei; būs satiksmes ierobežojumi
Cēsu novadā sākta Vidzemes šosejas (A2) pārbūve posmā no pagrieziena uz Cēsīm Melturos (P20) līdz Rīdzenei (77,24.–88,10. km). Būvdarbi turpināsies līdz 2024. gada rudenim, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".
Kā jau pavisam drīz varētu izskatīties atjaunotais Kongresu nams (foto)

Līdz 16.jūnijam Rīgas Kongresu namā ir iespēja apskatīt Rīgas Filharmonijas starptautiskajam arhitektūras metu konkursam iesniegtos metus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas Filharmonijas metu konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti 38 meti no Eiro...



Komentāri