lv
SHxi31AKiIMjsvQlZA4ZhcegeouWajtiyLtFim6J
1887841

Wizz Air pakāpeniski aiziet no Rīgas lidostas. Kādus iemeslus min eksperti?

Wizz Air pakāpeniski aiziet no Rīgas lidostas. Kādus iemeslus min eksperti?

Pirms vairākiem gadiem viena no Eiropā lielākajām lēto biļešu aviosabiedrībām "Wizz Air" no Rīgas lidostas piedāvāja plašu klāstu ar dažādiem galamērķiem. Šobrīd situācija mainījusies, lidsabiedrībai pakāpeniski Rīgas lidostu atstājot, vēsta LTV Ziņu dienests.

Ja laikā no 2015. līdz 2020. gadam lidsabiedrības tirgus daļa Rīgas lidostā veidoja ap 8 līdz 9 procentiem, šobrīd situācija mainījusies. Un, lai gan lidsabiedrība procentuāli joprojām ir trešā lielākā lidostā "Rīga", tās pasažieru tirgus daļa šā gada pirmajā ceturksnī vairs veidoja tikai nepilnus četrus procentus.

Sagaidāms, ka tā kritīsies vēl vairāk, jo "Wizz Air" paziņojusi, ka no rudens slēgs savu priekšpēdējo maršrutu no Rīgas.

Aviācijas eksperts Simons Bartkus norādīja, ka "Wizz Air" Latvijā jau pārstājusi veikt lielāko daļu lidojumu.

"Vasarā viņiem palikuši tikai divi maršruti. No Rīgas uz Londonu, Lutonu un uz Kutaisi. Kad viņi beigs lidojumus uz Londonu šajā oktobrī, lidojums uz Kutaisi būs vienīgais "Wizz Air" maršruts no Latvijas," pastāstīja Bartkus.

Aviācijas eksperts kā potenciālos iemeslus šādai kompānijas rīcībai min lielo konkurenci Rīgā, kas to atšķir, piemēram, no abām Lietuvas lielākajām lidostām – Viļņas un Kauņas.

""airBaltic" ļoti aktīvi uzbrūk visiem saviem sāncenšiem, kas cenšas nostiprināties Rīgas lidostā. Tas ir dabisks solis no nacionālā un bāzes pārvadātāja puses. Tie parasti mēģina aizsargāt savu tirgu visos maršrutos. Tāpat arī "Ryanair" ir ļoti spēcīgi Rīgā. Būt trešajiem ir ļoti grūti, jo tirgus lielums ir ierobežots," pauda Bartkus.

Aviokompānija atbildi uz jautājumiem par Rīgas lidostas pakāpenisko atstāšanu sniedza rakstiski:

""Wizz Air" ir pārstāvēts Baltijas valstīs, neskatoties uz lēnāku attīstību, ko kompānija piedzīvo, salīdzinot ar citiem tirgiem. "Wizz Air" kā dinamiska aviokompānija nepārtraukti pēta un meklē jaunus maršrutus. Tomēr šobrīd lidsabiedrība koncentrējas uz esošo maršrutu uzturēšanu."

Jāpiebilst, ka savu bāzi Rīgā "Wizz Air" slēdza jau 2021.gada oktobrī, taču tolaik tika saglabāti vēl veseli deviņi galamērķi.

Pārbūvē Vidzemes šoseju no Melturiem līdz Rīdzenei; būs satiksmes ierobežojumi
Cēsu novadā sākta Vidzemes šosejas (A2) pārbūve posmā no pagrieziena uz Cēsīm Melturos (P20) līdz Rīdzenei (77,24.–88,10. km). Būvdarbi turpināsies līdz 2024. gada rudenim, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".
Kā jau pavisam drīz varētu izskatīties atjaunotais Kongresu nams (foto)

Līdz 16.jūnijam Rīgas Kongresu namā ir iespēja apskatīt Rīgas Filharmonijas starptautiskajam arhitektūras metu konkursam iesniegtos metus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas Filharmonijas metu konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti 38 meti no Eiro...

Notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes

Otrdien no plkst.10 līdz 13 Mazajā ģildē un no plkst.15 līdz 17 krematorijā notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes, sociālajos medijos paziņojusi ģimene.

Stalte nomira 6.jūnijā.

Kā vēsta lībiešu kultūras portāls "Livones", v...



Komentāri