lv
K4nebuJQCCYkTjjM2aQoDGIlmBCkldgwCJwPkhHo
1887609

Notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes

Notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes

Otrdien no plkst.10 līdz 13 Mazajā ģildē un no plkst.15 līdz 17 krematorijā notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes, sociālajos medijos paziņojusi ģimene.

Stalte nomira 6.jūnijā.

Kā vēsta lībiešu kultūras portāls "Livones", viņa dzimusi 1949.gada 7.augustā lībiešu ģimenē. Stalte beigusi Rīgas J. Mediņa mūzikas vidusskolu kordiriģenta specialitāte, kā arī Rīgas pedagoģisko skolu ar specialitāti - pirmsskolas iestāžu muzikālā audzinātāja.

Stalte strādājusi Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā par folkloras speciālisti, Rīgas domes Kultūras pārvalde, Nacionālajā radio un TV padomē. Bijusi arī Rīgas domes deputāte un Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja.

1976.gadā viņa kopā ar vīru Daini Staltu nodibināja folkloras draugu kopu "Skandinieki" un bija tās vadītāja. Nodibinoties lībiešu dziesmu ansamblim "Līvlist", Stalte aktīvi iesaistījās tā darbā. Stalte bijusi starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" mākslinieciskās padomes locekle un svētku režisore.

2006.gadā Stalte apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Rinkēvičs esot gatavs visdažādākajiem valdības veidošanas scenārijiem

Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kuru šim amatam virzīja "Jaunā vienotība" (JV), esot gatavs pieņemt visdažādākos valdības veidošanas scenārijus.

Intervijā laikrakstam "Diena" Rinkēvičs uzsver, ka patlaban valdība strādā, tā nav kritus...

ASV vēstnieks: Nemaz nerunājot par hokeja faniem, kas ieradās ar ziediem...

Latvija Amerikas Savienotajām valstīm (ASV) ir stratēģiskā partnere, draugs un sabiedrotais, ar kuru ir iedibināta ļoti plaša partnerība, pret kuru ASV izturas ļoti nopietni un atbildīgi, un latvieši var justies droši, ka nelokāmi stāvēsim blakus Latvi...

Skandāls Liepājā: Reanimācijā esošs pacients, viņam nezinot, iesaistīts pētījumā

Bez pacienta vai tuvinieku piekrišanas kāds Liepājas slimnīcas pacients saņēmis medikamentu, kas paredzēts tikai kā “placebo” zāles kāda klīniskā pētījuma dalībniekiem. Turklāt medikaments bijis ar beigušos derīguma termiņu, vēsta LTV ziņu raidījums Pa...



Komentāri