lv
hpjvtV6Yxcd7jLjIXWRTeognlNcHQJD2HhzTGOr3
1887610

Kā jau pavisam drīz varētu izskatīties atjaunotais Kongresu nams (foto)

Kā jau pavisam drīz varētu izskatīties atjaunotais Kongresu nams (foto)

Līdz 16.jūnijam Rīgas Kongresu namā ir iespēja apskatīt Rīgas Filharmonijas starptautiskajam arhitektūras metu konkursam iesniegtos metus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas Filharmonijas metu konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti 38 meti no Eiropas un Āzijas valstīm. Konkursa pirmajā kārtā plānots izvēlēties sešus metus, aicinot to autorus piedalīties konkursa otrajā kārtā.

Rīgas Filharmonija būs pastāvīgā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Radio kora un Latvijas Radio bigbenda, kā arī VSIA "Latvijas Koncerti" mājvieta.

Maksimālā līguma summa, ko Rīgas dome ir paredzējusi Rīgas Filharmonijas projektēšanai un autoruzraudzībai, neieskaitot būvuzraudzības izmaksas, ir 3 511 209 eiro. Plānots, ka līgumu par projektēšanu un autoruzraudzību noslēgs 2023.gada nogalē.

Šobrīd Rīgas Kongresu namā var aplūkot konkursam iesniegtos projektus un izvērtēt iespējamo jaunās koncertzāles jauno veidolu.

Notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes

Otrdien no plkst.10 līdz 13 Mazajā ģildē un no plkst.15 līdz 17 krematorijā notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās folkloristes Helmī Staltes, sociālajos medijos paziņojusi ģimene.

Stalte nomira 6.jūnijā.

Kā vēsta lībiešu kultūras portāls "Livones", v...

Rinkēvičs esot gatavs visdažādākajiem valdības veidošanas scenārijiem

Jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kuru šim amatam virzīja "Jaunā vienotība" (JV), esot gatavs pieņemt visdažādākos valdības veidošanas scenārijus.

Intervijā laikrakstam "Diena" Rinkēvičs uzsver, ka patlaban valdība strādā, tā nav kritus...

ASV vēstnieks: Nemaz nerunājot par hokeja faniem, kas ieradās ar ziediem...

Latvija Amerikas Savienotajām valstīm (ASV) ir stratēģiskā partnere, draugs un sabiedrotais, ar kuru ir iedibināta ļoti plaša partnerība, pret kuru ASV izturas ļoti nopietni un atbildīgi, un latvieši var justies droši, ka nelokāmi stāvēsim blakus Latvi...



Komentāri