lv
xSbxouIDtkR9bV1hBNZFoKr4WPuaxLvrw439gD5L
1886262

Valmierā notiks seminārs par pieaugušo prasmju izzināšanu Latvijā

Valmierā notiks seminārs par pieaugušo prasmju izzināšanu Latvijā

Šodien Valmieras sākumskolā notiks seminārs "Pieaugušo prasmju izzināšana Latvijā - no datiem uz praktisku darbu", kurā aicināti piedalīties mūžizglītības speciālisti, izglītotāji, kas jau patlaban ir iesaistīti prasmju pilnveidošanā, augstskolu pārstāvji un darba devēji, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Seminārs notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskās pieaugušo kompetenču novērtēšanas programmas pētījuma (PIAAC) noslēguma posmā. Šajā pētījumā līdz vasaras sākumam būs aptaujāti vairāk nekā 6000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 65 gadiem.

To savstarpējā sadarbībā rīko pētījuma programmas komandas pārstāvji no Latvijas Universitātes (LU), SKDS un Valmieras novada pašvaldības.

Seminārā LU profesore Aija Zobena un asociētais profesors Mareks Niklass iepazīstinās ar pētījuma nozīmi, piemēram, iespējām precīzāk noteikt pieaugušo mācību vajadzības, atlasīt mērķgrupas, kurām nepieciešams specifisks atbalsts, un to īstenot.

SKDS projektu vadītāja Iveta Briška raksturos datu ieguves procesu, prasmju mērīšanu un gūto pieredzi, kas ļauj jau pašlaik apzināt sabiedrībā pastāvošos izaicinājumus.

Pēc tam semināra dalībnieki iesaistīsies diskusijā par to, kā darba devējam palīdzēt ieraudzīt nākotnē nepieciešamos cilvēkresursus, lai jau pašlaik atbalstītu darbinieku izaugsmi, kā sasniegt dažādas darba ņēmēju "riska" grupas, kas būtu jāmaina patlaban īstenotajā mūžizglītības procesā un saturā, kā augstskolas var palīdzēt izmantot pētījumā iegūtos datus, lai raksturotu konkrētā reģiona pieaugušo iedzīvotāju vajadzības un tālāk to izmantotu mūžizglītības veicināšanai.

Deputāti slēgtā sēdē apspriedīs VDD darbības aktualitātes

Saeimas Iekšējās drošības apakškomisija šodien slēgtā sēdē apspriedīs Valsts drošības dienesta (VDD) ikgadējo publisko darbības pārskatu un darbības aktualitātes.

Slēgtā sēde paredzēta plkst.13 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.

Kā ziņots, VDD pagājušā gada dar...

Spriedīs par likumprojektu Sēlijas militārā poligona izveides paātrināšanai

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien skatīs Militāro poligonu likumprojektu, kas paredz atvieglotu un paātrinātu Sēlijas militārā poligona izveidi, kā arī nekavētu esošo militāro poligonu izveides turpināšanu un attī...

'Nevaram bezjēdzīgi stūrēt uz riņķi' – kāpēc pačibēja 'Zemgales' un 'Mestis' mīlas stāsts
Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LBTU nākamsezon nestartēs Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis", kurā debitēja vien aizvadītajā sezonā. "Durvis uz šo līgu vēl ir pusvērtas," optimistiskā tonī noteic kluba vadītājs Aivars Zeltiņš, kurš gan ir reālis...


Komentāri