lv
9STXwxytmPEGvW9w9QDrHV0ZOoiNQpLEeV1nqpc5
1883419

Latviete Prisjažņuka negaidīti kļūst par Eiropas čempioni snūkerā

Latviete Prisjažņuka negaidīti kļūst par Eiropas čempioni snūkerā

Latvijas pārstāve Anna Prisjažņuka aizvadītās nedēļas nogalē Bulgārijā kļuva par Eiropas čempioni snūkerā, finālā pieveicot galveno favorīti beļģieti Vendiju Jansu.

Finālā 33 gadus vecā Prisjažņuka bija pārāka ar 4-3, neļaujot Jansai kļūt Eiropas čempioni jau 15.reizi.

Prisjažņuka ir otrā Latvijas snūkeriste, kurai izdevies uzvarēt Eiropas čempionātā. Līdz šim to bija spējusi izdarīt Tatjana Vasiļjeva, kura triumfēja 2012.gadā Daugavpilī notikušajā čempionātā.

Šoreiz gan Prisjažņuka, gan Vasiļjeva savās apakšgrupās trīs spēlēs izcīnīja pa trim uzvarām un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur savā starpā tikās ceturtdaļfinālā. Pārāka ar 4-1 bija Prisjažņuka, kura pēc tam pusfinālā ar 4-0 sakāva polieti Izabelu Lacku.

Finālā pieredzējusī beļģiete Jansa bija vadībā ar 1-0 un 3-2, tomēr uzvarot pēdējos divos freimos ar 62:35 un 51:40 pirmo reizi par Eiropas čempioni kļuva Prisjažņuka.

Vīriešu konkurencē Māris Volajs grupu turnīrā trīs mačos svinēja trīs uzvaras un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur pirmajā kārtā bija brīvs, bet otrās kārtas mačā ar 0-3 atzina angļa Veina Brauna pārākumu, kurš vēlāk aizcīnījās līdz pusfinālam.

Par Eiropas čempionu kļuva bijušais profesionālis velsietis Darens Morgans.

'Krievu okupants – labākais mēslojums': 'Saskaņa' šūmējas par ukraiņu mākslinieka darbu
Politiskā partija "Saskaņa" vērsusies Valsts policijā un Kultūras ministrijā, lūdzot izvērtēt, vai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) var atrasties ukraiņu mākslinieka plakāts, ar uzrakstu "русский оккупант – лучшее удобрение" (krievu okupants ...
Būs satiksmes organizācijas izmaiņas uz Ķekavas apvedceļa

Turpinot Ķekavas apvedceļa būvdarbus, no otrdienas, 13.jūnija, būs satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavas ielā, pa kuru notiek slēgtā Bauskas šosejas (A7) posma apbraukšana pie Baložiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Ķekavas ...

Nacionālā teātra valdes locekļa amats ir dikti iekārojams. Pretendentu daudz

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pretendentiem izvirzītās prasības bez izglītības, reputācijas, pi...



Komentāri