lv
sgG0S5Wip96hrj9DJZYrCy7wZIci00lZ8URb7WT1
1883207

Nacionālā teātra valdes locekļa amats ir dikti iekārojams. Pretendentu daudz

Nacionālā teātra valdes locekļa amats ir dikti iekārojams. Pretendentu daudz

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pretendentiem izvirzītās prasības bez izglītības, reputācijas, pieredzes vadošā amatā, valodu un citām prasmēm ir arī zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari.

Tāpat tiks vērtētas likumdošanā noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas komandas vadīšana, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Latvijas Nacionālā teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem. Piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, tajā strādās arī KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Valmieras drāmas teātra valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede un biedrības "ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Pašreizējais LNT valdes loceklis Jānis Vimba amata pienākumus sāka pildīt 2018.gada 27.jūnijā. Viņš jau apliecinājis, ka pretendēs uz šo amatu atkārtoti.

Vimba bija LNT aktieris kopš 2007.gada, kā arī veidojis režijas darbus šajā pat teātrī kopš 2009.gada. Vimba absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) ieguvis bakalaura grādu mākslās un maģistra grādu teātra mākslā.

Grevcova pārsūdzējusi sev nelabvēlīgo spriedumu par melošanu

14.Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova iesniegusi apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas tiesas Pārdaugavā spriedumu, ar kuru viņai par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), piespriests sabiedriskais darbs 160 stundu apmēr...

Foto: Kā dzīvo miljardiera Sorosa impērijas mantinieks Aleksandrs
Nedēļas nogalē ietekmīgais izdevums "The Wall Street Journal" ziņoja, ka turpmāk 92 gadus vecā ungāru izcelsmes amerikāņu biznesmeņa un filantropa Džordža Sorosa impēriju pārvaldīs viņa dēls Aleksandrs, viens no kopumā pieciem Sorosa bērniem. Sabiedris...
Latvijā varētu tikt apmācīti vairāk Ukrainas karavīru nekā plānots

Neraugoties uz Latvijas armijas plāniem šogad apmācīt 3000 Ukrainas karavīrus, iespējams, šis skaits tiks pārsniegts, intervijā apliecināja Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Ja kara pirmajā gadā Latvijas bruņotie spēki varēja sagatavot...



Komentāri