lv
F6eRMAvhDEJSTWtXpbnhXnUkQcvoG0nLvXHY2sZn
1883208

Būs satiksmes organizācijas izmaiņas uz Ķekavas apvedceļa

Būs satiksmes organizācijas izmaiņas uz Ķekavas apvedceļa

Turpinot Ķekavas apvedceļa būvdarbus, no otrdienas, 13.jūnija, būs satiksmes organizācijas izmaiņas Ķekavas ielā, pa kuru notiek slēgtā Bauskas šosejas (A7) posma apbraukšana pie Baložiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Ķekavas ielu slēgs posmā no rotācijas apļa pie Lapeniekiem līdz Bauskas šosejai, un satiksme tiks novirzīta pa jaunizbūvēto satiksmes pārvadu pār Ķekavas apvedceļu un rotācijas apli.

Rotācijas aplī pie Lapenieku ciema nevarēs apgriezties braukšanai pretējā virzienā, izbraukšana no apļa būs virzienā uz Rīgu un Bausku. Apgriezties braukšanai pretējā virzienā varēs jaunizbūvētajā rotācijas aplī.

LVC aicina autovadītājus pievērst uzmanību satiksmes organizācijas izmaiņām un sekot līdzi ceļazīmēm.

Jau ziņots, ka 2021.gada jūlijā tika noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa izbūvi, kas tiek īstenots pēc "projektēt-būvēt-finansēt-uzturēt" modeļa.

No diviem pretendentiem, kuri iesniedza piedāvājumus, "Kekava ABT" izvēlēts kā saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kam bija arī zemākā cena. Šo personu apvienību ar 80% no kopējā ieguldījuma kontrolē Luksemburgā reģistrēts investīciju fonds "TIIC 2 (SCA) SICAR", ko pārvalda TIIC. TIIC ir neatkarīgs infrastruktūras uzņēmums ar birojiem Luksemburgā, Portugālē un Francijā.

Lai nodrošinātu Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanu, tostarp tā projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un uzturēšanu, Satiksmes ministrijai tika dota atļauja no 2021. līdz 2043.gadam uzņemties valsts budžeta ilgtermiņa saistības, kas nepārsniedz 265,729 miljonus eiro, bruto pieejamības maksājuma segšanai, un valsts budžeta ilgtermiņa saistības 38,205 miljonu eiro apmērā pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām, savukārt ceļa uzturēšanu privātais partneris veiks vēl 20 gadus pēc būvdarbu pabeigšanas, līdz ar ko visa publiskās un privātās partnerības projekta pabeigšana plānota 2043.gadā.

Nacionālā teātra valdes locekļa amats ir dikti iekārojams. Pretendentu daudz

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pretendentiem izvirzītās prasības bez izglītības, reputācijas, pi...

Grevcova pārsūdzējusi sev nelabvēlīgo spriedumu par melošanu

14.Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova iesniegusi apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas tiesas Pārdaugavā spriedumu, ar kuru viņai par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), piespriests sabiedriskais darbs 160 stundu apmēr...

Foto: Kā dzīvo miljardiera Sorosa impērijas mantinieks Aleksandrs
Nedēļas nogalē ietekmīgais izdevums "The Wall Street Journal" ziņoja, ka turpmāk 92 gadus vecā ungāru izcelsmes amerikāņu biznesmeņa un filantropa Džordža Sorosa impēriju pārvaldīs viņa dēls Aleksandrs, viens no kopumā pieciem Sorosa bērniem. Sabiedris...


Komentāri